Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jihostroj zbrojí na novou sezonu, cílem je opět finále

České Budějovice – Dlouhodobě nejlepší český volejbalový klub Jihostroj České Budějovice opustila po neúspěchu ve finálové sérii s Ostravou čtveřice klíčových hráčů – libero David Juračka, smečaři Peter Pláteník a Andy Rojas a univerzál Jakub Novotný. Přesto Jihočeši ze svých ambicí neslevují a jejich cílem je opět postoupit do finále.

Trenér Jan Svoboda se zatím musí obejít bez hlavní posily, libera Roberta Hupky, který si plní povinnosti ve slovenské reprezentaci. "Zatím mám dobrý pocit, mužstvo maká od prvního dne. Jedinou kaňkou na přípravě je pro mě Petr Mach, navíc jsme stále bez libera, takže hra je trochu ochuzená a musíme na tom postu točit smečaře, ale to jim jedině prospěje," hodnotí přípravu Svoboda.

Jihostroj zahájil fyzickou část přípravy na začátku srpna a poprvé začali spolupracovat s atletickým trenérem, který jim do tréninkového plánu přidal kopečky okolo Hluboké nad Vltavou. Míč dostali hráči poprvé do ruky až před čtrnácti dny, ale nováček na postu smečaře Jan Kuliha si tento postup pochvaluje. "Je to něco jiného, nebyl jsem na to zvyklý, ale docela mi to vyhovuje," konstatuje Kuliha.

Budějovičtí v prvních přípravných zápasech vyzvali rakouského mistra Aich/Dob, který je rovněž účastníkem Ligy mistrů. "Za těch osm až deset zápasů, které v přípravě odehrajeme, se nám doufám ukáže základní sestava, se kterou půjdeme do prvního extraligového zápasu v Benátkách," doufá Svoboda. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články