Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kolocová se Slukovou rozdrtily na úvod MS Rusky

Stare Jablonki (Polsko) - Úvodní zápas mistrovství světa se plážovým volejbalistkám Kristýně Kolocové s Markétou Slukovou vydařil. S ruskou dvojicí Maria Prokopěvová, Světlana Popovová si poradily na centrálním kurtu ve dvou setech 21:17 a 21:15. Naopak debutantky Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou začaly porážkou.

"Máme radost, že jsme první zápas zvládly," uvedly Kolocová se Slukovou. Pochvalovaly si taktiku stanovenou jejich trenérem Simonem Nauschem. "Dařilo se nám ji dodržovat. Markéta hrála stabilně na side out a Kristýna přidala několik es. Celkově jsme s výkonem moc spokojené," dodaly.

České olympioničky, které se loni na hrách v Londýně probojovaly do čtvrtfinále, splnily roli favoritek za 34 minut. Druhou výhru do skupiny K chtějí přidat v úterý proti Američankám Summer Rossové, Emily Dayové, které nemají tolik zkušeností. Ve středu Kolocová se Slukovou vyzvou brazilské favoritky skupiny Lilianu a Elsu Baquerizovou.

Druhá česká dvojice Bonnerová s Hermannovou narazily na velezkušenou Němku Lauru Ludwigovou, dvojnásobnou mistryni Evropy z let 2008 a 2010, po boku Kiry Walkenhorstové a prohrály 13:21 a 21:23. Ve skupině jsou ještě favorizované Brazilky Agatha s Antonelliovou a Švýcarky Goricanecová s Hüberliovou.

Muži zahájí šampionát až v úterý, český beachvolejbal má rovněž dvojnásobnou účast.

Výsledky MS v plážovém volejbalu ve Starých Jablonkách

Skupina K:

Kolocová, Sluková (15-ČR) - Prokopěvová, Popovová (34-Rus.) 2:0 (17, 15).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články