Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Prostějov podlehl Sopotům a stále čeká na první body

Prostějov - Volejbalistky Prostějova nezvládly v Lize mistryň ani domácí duel proti Sopotům a i v 5. kole soutěže nedosáhly na body. Prostějov už nemá naději na postup do play-off a definitivně přišel i o šance na třetí místo potřebné pro přesun do Poháru CEV. Hanačky jsou jediným ze čtyřiadvaceti zúčastněných týmů s nulou na bodovém kontě.

Utkání Prostějov - Sopoty
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Hráli jsme lépe než minulé utkání, ale nedisponovali jsme hráčkou, jako je Rourkeová," zhodnotil utkání trenér Miroslav Čada pro ČT. Jmenovaná australská univerzálka v polském týmu zaznamenala 21 bodů.

V prvním a třetím setu utkání domácí hráčky za soupeřem zaostávaly. Naději dostat se do zápasu měly Hanačky ve druhém setu. Vedly v něm už o čtyři body 16:12, ale zbytek sady nezvládly a prohrály třináct míčů v řadě.

"Pokud si nedokážeme poradit v útoku a máme horší přihrávku, tak naše smečařky proti takové obraně nemají šanci," řekl Čada. Jeho tým se nedokázal v útoku prosadit proti blokům a celkem osmnáctkrát ztroskotal.

S letošní Ligou mistrů se prostějovské volejbalistky rozloučí příští týden 12. prosince v Baku v utkání s domácím celkem Rabita.

Agel Prostějov - Trefl Sopoty 0:3 (-15, -22, -24)

Rozhodčí: Rajkovič (Chorv.), Mičevski (Mak.). Čas: 73 min.

Prostějov: Veliká 9, Žarkovová 4, Hippeová 9, Gomesová 7, Goncalves De Assisová 5, Vincourová 1, libero Chlumská - Miletičová, Hrončeková 3, Jelínková, Pereiraová. Trenér: Čada.

Sopoty: Coimbraová 2, Belciková 6, Šeluchinová 11, Rourkeová 21, Kaczorowská 9, Lukasiková 9, libero Zeniková - Podolecová 2, Cabreová 1. Trenér: Matlak.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články