Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Volejbalistky Prostějova na úvod sezony porazily Šternberk

Prostějov - Duel odstartoval nový ročník extraligy volejbalistek. Obhájce titulu a největší favorit soutěže Prostějov hostil v prvním zápase Šternberk. Hladká výhra 3:0 posloužila jako příprava na vstup do Ligy mistryň. Ve skupuně smrti jim los přiřkl italskou Villu Corteze, polské Sopoty a mistryně Ázerbájdžánu. Ligu mistryň zahájí Hanačky ve středu 24. října v domácím prostředí proti Rabitě Baku.

Trenér Prostějova Miroslav Čada si po zápase posteskl, že výkon jeho hráček není na začátku sezony ještě stoprocentní. "Pořád nám dost věcí nefunguje, například jsme dnes zkazili zbytečně mnoho podání vzhledem k tomu, že ani nebylo potřeba tolik riskovat," uvedl na klubovém webu s tím, že obranu má tým kvalitní.

Vyhrály i obhájkyně bronzu z Olomouce, které udolaly KP Brno 3:2. V utkání plném zvratů vedly Olomoučanky už 2:0 na sety, v dramatické koncovce třetí sady ale vítězství pečetit nedokázaly. Odvrátily sice šest setbolů, nakonec ale set prohrály 28:30. Brno dovedlo zápas až do tiebreaku, v němž vedlo 10:6, nakonec ale prohrálo 13:15.

Pětisetový duel viděli diváci i v Přerově, kde domácí hráčky zdolaly pražskou Slavii 3:2. Hladké vítězství 3:0 naopak oslavil Frýdek-Místek v utkání s Ostravou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články