Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Španělky si poradily i s Brazílií, Češky tak skončí nejhůře druhé

Istanbul - Španělské basketbalistky po Japonsku jasně porazily na mistrovství světa i Brazílii 83:56. V úterý si tak zahrají s Českem o první místo ve skupině A, zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Výhra Španělek nad Brazílií zároveň znamená, že Češky už ve skupině neskončí hůř než na druhém místě, ať už s mistryněmi Evropy prohrají jakýmkoli rozdílem.

Ilustrační foto
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Španělky o vítězství rozhodly v druhé čtvrtině, ve které za stavu 14:15 předvedly šňůru 19:2, odskočily a následně dovedly zápas k poklidné výhře. Nejlepšími střelkyněmi byly hlavní hvězdy Sancho Lyttleová a Alba Torrensová s 15 body. Rozehrávačka USK Praha Laia Palauová přidala čtyři body, dvě asistence a tři zisky.

Domácí Turkyně si po velmi cenné výhře nad Francií zahrávaly s Kanadou, kterou zlomily až v poslední čtvrtině. Kanaďanky se dlouho držely a ještě šest minut před koncem bylo skóre vyrovnané 37:37. Pak však dala tři koše po sobě turecká pivotka Lara Sandersová, domácí hráčky odskočily na rozdíl deseti bodů a Kanaďanky už neměly čas ani sílu na zvrat.

Turkyně tak mají v podstatě jistý postup do čtvrtfinále, jelikož v posledním utkání vyzvou Mosambik, který dnes jasně prohrál s Francií 45:89. Bělorusky zvítězily těsně 70:69 nad Kubou, když o jejich výhře rozhodla 14 vteřin před koncem trojkou Katsiaryna Snicinová.

Zatím nejlepší střelecký výkon turnaje předvedla Srbka Ana Dabovičová, která se blýskla 24 body do koše obhájkyň titulu Američanek. Především její zásluhou Srbky dlouho favorita trápily a výběr USA o výhře 94:74 rozhodl až v poslední čtvrtině, kdy těžil ze silnější lavičky. Dvaceti body se pod výhru podepsala Diana Taurasiová.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články