Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Házenkáři Plzně byli proti Kopřivnici jednoznační i napodruhé a vedou sérii 2:0

Druhé semifinálové utkání v sérii mezi Plzní a Kopřivnicí ovládla opět Plzeň, byť s nižším rozdílem oproti prvnímu duelu. Talent tým v Kopřivnici zvítězil 28:20 a možnost rozhodnout a probojovat se do finále bude mít na domácí palubovce v neděli 21. dubna. V druhé semifinálové sérii zdolaly Lovosice v utkání plném zvratů 28:26 Karvinou a srovnaly na 1:1 na zápasy.

Plzeňští házenkáři o vítězství v Kopřivnici rozhodli v prvním poločase. Osmigólový náskok si vybudovali už v 18. minutě, stejným rozdílem vedli v poločase a v druhé půli si přes zlepšení domácích vítězství pohlídali.

"Prohráli jsme si to už v prvním poločase. Měli jsme dvanáct technických chyb, což je proti takovému týmu jako Plzeň strašně hodně. Tak, jak hráli kluci v druhém poločase, měli hrát celý zápas. Vypadalo by to úplně jinak, je to škoda," řekl trenér Kopřivnice Tomáš Sklenák.

Talent tým v extralize porazil klub ze severu Moravy poosmé za sebou a v letošním play off vyhrál i pátý zápas. O více než polovinu branek vítězů se dnes postarala dvojice Jakub Douda (11) a Nikola Kosteski (5), trenér Petr Štochl mohl vzhledem k jednoznačnému vývoji nasadit všechny hráče z pole. Třetí zápas se bude hrát v Plzni, jež naposledy chyběla ve finále v roce 2013, v neděli 21. dubna.

V repríze loňského semifinále Lovosice připravily Karviné první porážku v letošním play off. Domácím Lovcům vyšel úvod zápasu a nad svým loňským přemožitelem vedli o čtyři branky, vicemistři ale ještě do přestávky otočili a první poločas vyhráli o dva góly. Po pauze si hosté náskok drželi, ještě dvanáct minut před koncem vedli 23:20, bronzový tým minulé sezony se však dotáhl a třemi góly za sebou v poslední pětiminutovce skóre otočil.

Lovosice v klíčových momentech podržel brankář Jiří Günl a mohly se opřít o výkon zkušených opor: sedm gólů vstřelil jednačtyřicetiletý Pavel Horák, jen o branku méně devětatřicetiletý Jiří Motl. V dresu poraženého mužstva se osmkrát trefil Jonáš Patzel.

Extraliga házenkářů:

Semifinále play off - 2. zápasy:

Kopřivnice - Plzeň 20:28 (10:18)
Nejvíce branek: Střelec a Lefan po 3, Musálek 3/1 - Douda 11/2, Kosteski 5, Vinkelhöfer 3. Stav série: 0:2.

Lovosice - Karviná 28:26 (11:13)
Nejvíce branek: Horák 7, Motl 6/4, Chotěborský 5/1 - Patzel 8, Solák 6/1, Růža a Široký po 3. Stav série: 1:1.

O 5. až 8. místo - odveta:

Zubří - KP Brno 31:24 (15:13)
Nejvíce branek: Kunert 9, Kyryljuk 8, Mičkal 6/5 - Vukičevič 9/4, Kocich, Tóth, Flajsar, Erbes, Burget a Kukulovski po 2. První zápas 25:39, Brno bude hrát o 5. místo.

Play out - 6. kolo:

Maloměřice - Jičín 25:26 (13:14)
Nejvíce branek: Kachlík 6, Horut 5/1, Škalda 5/2 - Hájek 8, Dolejší 7/3, Brádler 4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články