Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Házenkáři Plzně ve druhém čtvrtfinále s Frýdkem-Místkem už drama nepřipustili

Vítěz základní části extraligy házenkářů ve druhém čtvrtfinále play-off potvrdil roli favorita a přiblížil se postupu do semifinále. Házenkáři Plzně si vzali ponaučení z úvodního čtvrtfinále, v němž zlomili odpor Frýdku-Místku až v závěru a vyhráli 35:33. Už v poločase vedli 18:12 a nakonec vyhráli jednoznačně 33:23. V sérii hrané na tři výhry vedou už 2:0, ale nyní pojedou na palubovku soupeře. 

Stejně jako v prvním utkání si obhájci titulu a vítězové základní části vypracovali už v prvním poločase až sedmigólový náskok (18:11), soupeř tentokrát ale nenašel cestu, jak se do zápasu vrátit. Plzeňský celek trestal chyby, držel ho také dobře chytající Filip Herajt. Šestigólový poločasový náskok, na kterém se pěti trefami podílela chorvatská spojka Marko Čurčič, domácí tým brzy po přestávce navýšil na rozdíl deseti branek a utkání kontroloval.

Střeleckým lídrem Plzně byl nakonec opět Daniel Bláha, tentokrát se sedmi góly, a favorit poprvé v sezoně slavil ve vzájemných zápasech přesvědčivý triumf. Před nedělním vstupem do play-off hrál Talent s Frýdkem-Místkem v základní části dvakrát nerozhodně.

"Lepší obrana (oproti neděli) a v útoku jsme hráli to, co jsme měli. Nepřidávali jsme věci, které jsme v prvním zápase dělali špatně. Dneska si mě hlídali víc, ale tím se otevřel prostor pro ostatní hráče a hráli jsme jinak," řekl České televizi Bláha, který v sérii zatím vstřelil 18 branek.

Autor pěti frýdecko-místeckých branek Alexandr Moješcik litoval, že hosté nenavázali na předchozí vzájemné zápasy. "Už jsme si v této sezoně třikrát dokázali, že s Plzní dokážeme hrát vyrovnaně, ale dneska jsme doplatili v prvním poločase na technické chyby a nevyužité šance. Plzeň je zkušený tým a už si náskok pohlídala," uvedl.

Třetí zápas se bude hrát v pátek 29. března, kdy budou mít postupový mečbol také Karviná v Brně a Lovosice v hale Zubří. Série mezi Duklou a Kopřivnicí bude pokračovat v Praze za stavu 1:1.

Čtvrtfinále play-off házenkářské extraligy mužů – 2. zápas:

Plzeň – Frýdek-Místek 33:23 (18:12)

Nejvíce branek: Bláha 7, Čurčič 5, Kosteski, Stehlík a Šindelář po 4 – Choleva 5, Moješcik 5/2, Gřešek 4. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články