Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Karviná a Lovosice jsou jednu výhru od postupu, Plzeň se nadřela

Karviné a Lovosicím stačí k postupu do semifinále extraligového play-off už jen jedna výhra. Stav série mezi Kopřivnicí a Duklou je vyrovnaný, mistrovská Plzeň zahájila souboj s Frýdkem-Místkem teprve v neděli a po boji získala první bod. Čtvrtfinále bude pokračovat v pondělí druhým utkáním v Plzni, třetí zápasy se hrají v pátek ve Frýdku-Místku, Brně a Zubří a v sobotu v Praze. Přímý přenos pondělního duelu Plzeň – Frýdek-Místek sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 19:20.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lovosice – Zubří

Vicemistři z Karviné v sobotu porazili Brno o devět branek, v neděli však prohráli první poločas 9:11 a o druhou výhru museli bojovat. I díky výbornému výkonu brankáře Petra Mokroše favorit zvítězil 25:22 a jeden bod ho dělí od semifinále.

Lovosice i v druhém utkání proti Zubří nastříleli 34 branek, dnes vyhráli o něco těsněji 34:31. Hostům se totiž v druhém poločase podařilo zlikvidovat šestibrankové manko a devět minut nedovolili Lovcům skórovat. Domácí ale koncovku zvládli lépe, jejich kanonýr Marek Hniďák se po sobotních 12 gólech dostal do dvouciferných čísel znovu, trefil se desetkrát.

Překvapivě až v koncovce se rozhodoval úvodní duel mezi vítězem základní části Plzní a osmým Frýdkem-Místkem. Pepino, jež v dlouhodobé části nasbíralo o propastných 21 bodů méně než Talent tým, drželo ještě dvě a půl minuty před koncem vyrovnaný stav. Mistři ale v přesilovce při vyloučení Jana Zbránka odskočili do dvougólového náskoku a dokráčeli k výhře 35:33.

Dukla Praha jako jediná v dosavadním průběhu play-off dokázala uspět na hřišti soupeře, ale na sobotní výhru v Kopřivnici o gól dnes nenavázala. Domácí zvítězili 30:26 a srovnali stav.

Výsledky čtvrtfinále play-off házenkářské extraligy mužů

Plzeň – Frýdek-Místek 35:33 (17:15)

Nejvíce branek: Bláha 11, Stehlík 6, Douda, Kosteski a Vinkelhöfer po 4 – Moješcik 8/2, Noworyta a Zbránek po 6.

2. zápasy:

Lovosice – Zubří 34:31 (19:13)

Nejvíce branek: Hniďák 10, Kupa 7/3, Trkovský 5 – Bajer 6, Mičkal 6/3, Kucsera 5. Stav série: 2:0.

Kopřivnice – Dukla Praha 30:26 (16:11)

Nejvíce branek: Ošmera 7/1, Polcar a Hanus po 5 – Erebai 6, Duda a J. Rakouský po 4, Tonar 4/2. Stav série: 1:1.

Karviná – Brno 25:22 (9:11)

Nejvíce branek: Harabiš 6/4, Patzel a Solák po 5 – Kocich a Kukulovski po 4, Stein 4/2. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články