Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Házenkáři v přípravě před kvalifikačním play-off o MS remizovali v Nizozemsku

Házenkáři v jediném přípravném utkání před květnovým play-off o mistrovství světa proti Rumunsku remizovali v Nizozemsku 29:29. Svěřenci španělského trenéra Xaviera Sabatého vedli v Almere nad favoritem v druhé půli o čtyři branky, náskok ale neudrželi.

Čeští házenkáři
zdroj: Česká házená / handball.cz

Oba celky nastoupily k prvnímu zápasu od lednového mistrovství Evropy v Německu, kde český celek vypadl už v základní skupině, zatímco Nizozemci skončili dvanáctí.

Sabaté v Almere z různých důvodů postrádal několik opor včetně střelce Klímy. Češi nezačali generálku na play-off světové kvalifikace nejlépe a ve 13. minutě prohrávali 4:7.

Ještě do poločasu ale dokázali otočit stav a v pauze vedli 17:15. I po změně stran byli hosté dlouho lepší a Blecha jim ve 42. minutě zajistil náskok 23:19.

Sabatého svěřenci vedli o čtyři branky třikrát, ale cenné vítězství nakonec neudrželi. V závěru je potkal zhruba pětiminutový střelecký výpadek a Nizozemci toho využili k vyrovnání.

Svůj poslední útok po oddychovém čase Češi nevyužili a naopak je ještě brankář Hrdlička v posledních sekundách zachránil od porážky.

Sabatého tým nenavázal na vítězství nad Nizozemskem 33:30 z přípravného turnaje ve Francii vloni v lednu.

Český celek se znovu sejde za necelé dva měsíce před dvojzápasem play-off o účast na světovém šampionátu. Nejprve 8. května nastoupí v Rumunsku a o čtyři dny později k domácí odvetě v Brně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články