Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Češkám stačí k postupu bod, je třeba přehrát hrubou obranu Černohorek

Malmö (Švédsko) - České házenkářky mají nakročeno mezi nejlepších dvanáct týmů mistrovství Evropy. Stačí jim k tomu "maličkost". Po pondělní výhře v úvodním zápase základní skupiny nad Maďarskem jim může postup zajistit i bod za remízu s Černohorkami. Kouč Jan Bašný chce opět vycházet ze zabezpečené obrany, kolektivního výkonu a eliminovat střelkyni Milenu Raičevičovou. V pátek Češky uzavřou skupinu s Dánskem.

České házenkářky
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

Základem bude podle Bašného obrana. "Černohorky mají zažité základní kombinace a bude je potřeba ubránit. V útoku bychom měli být schopní přehrát jejich tvrdou, agresivní, a až hrubou hru a nebát se toho," řekl Bašný.

Za největší sílu soupeře považuje střelkyni Raičevičovou. "Je to ústřední hráčka útoku, na kterou se hraje po základních kombinacích. Je to koncová hráčka, je schopná řešit situace individuálně a střelecky. Bude stěžejní, pokud ji ubráníme," uvedl Bašný. Dodal, že hráčky v poli se zase budou připravovat na brankářky soupeře.

Týmovostí být méně čitelní

Za sílu českého týmu Bašný považuje kolektivní výkon. "Mám nejraději, když je útočná síla rozdělena mezi více hráček. Tím pádem je tým méně čitelný a hůř se brání," vysvětlil Bašný. V úvodním zápase s Maďarskem dalo tři a více gólů hned šest českých hráček.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky senzačně vyhrály nad Maďarkami

Zatímco Bašného výběr může hrát po výhře s větším klidem, Černá Hora po dramatickém zápase o branku prohrála s Dánskem a bude potřebovat uspět, aby nemusela o postupu rozhodovat v posledním vzájemném zápase s Maďarskem. "Jsme na zápas s Češkami dobře připravení. Česká republika má mladý tým, ale velmi kvalitní a s velkým potenciálem. Výhra nad Maďarskem nebyla překvapením," řekl černohorský trenér Dragan Adžič.

Češky vyhrály nad Maďarskem 27:22 a jsou první ve skupině před Dánkami, Černohorkami a Maďarkami. Z celkových šestnácti týmů na mistrovství postoupí do dalších bojů dvanáct z nich, po třech z každé skupiny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články