Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Jícha jde na operaci, v únoru by už mohl opět hrát

Barcelona - Oporu házenkářské reprezentace a Barcelony Filipa Jíchu čeká v nejbližších dnech operace. Zranění stydké kosti, kvůli kterému nemohl při posledním srazu národního týmu hrát naplno, se zhoršilo a je nutný chirurgický zákrok. V únoru by se ale Jícha měl vrátit v plné síle. "Jsem ve stavu částečně zraněných a nelepší se to. Naopak v posledním utkání Ligy mistrů se to rapidně zhoršilo, takže v příštím týdnu budu muset na operaci," řekl Jícha.

Filip Jícha
zdroj: ČT4 autor: Pavel Lebeda

"Ještě se pokusím odehrát dva zápasy, ale pak budu muset na operaci. V únoru, kdy začíná druhá část sezony, už bych měl být připravený. Hlavně je pro mě důležité, že bych měl zas hrát bez bolesti, a ne jako dosud," dodal.

Českou házenkářskou hvězdu a jednoho z nejlepších hráčů světa trápí problém se stydkou kostí už od března. "Tento typ zranění je dlouhodobá záležitost a musel bych mít tak rok klid, abych se vyhnul operaci. To by u mě znamenalo další dva roky kariéry pryč. Teď to bylo tak, že jsem měl tři měsíce volno, pak to bylo chvíli lepší a zdálo se, že je to na dobré cestě. Ale nezabralo to," popsal Jícha.

Sport
zdroj: ČT4

"Musí přijít klasický reset celé břišní dutiny. Ani jsem nevěděl, jak tato oblast těla je pro sportovce důležitá, protože je tam mnoho úponů. Celá oblast stydké kosti a tříselná kýla budou muset být operovány. Pak mě čeká hodně práce, ale vlastně se na to těším, protože konečně zas budu moci na jaře hrát naplno," věří třiatřicetiletý rodák z Plzně.

V Barceloně, kam v létě přestoupil po sedmi letech v německém Kielu, má pro léčbu ideální servis. Starají se o něj stejní doktoři, kteří léčí i fotbalové hvězdy Barcelony. "V tréninkovém centru máme nemocnici jen pro hráče Barcelony. Šéflékař to řešil se všemi doktory, co jsou v klubu i pro fotbalisty, a shodli se, že je operace třeba. K zákroku dojde tady v Barceloně, ale asi přivezou specialistu z Belgie," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Jíchu čeká operace a nucená pauza od házené

Věří, že po operaci bude Barceloně schopen pomoci v rozhodujících bojích o titul ve španělské lize i v Lize mistrů. Především však chce být co nejlépe připraven na další ročník, druhý ze čtyřleté smlouvy s katalánským gigantem.

"Tady mě házená opravdu baví, mám mnohem více prostoru na sobě pracovat než v Kielu, kde se pořád jen hrálo. Břicho mě ale trochu zastavilo. Nejsem v depresi, naopak jsem rád, že jsme se rozhodli pro radikální řešení. Všichni v klubu za mnou stojí, potřebují mě v březnu v plné síle, proto mi dávají prostor se uzdravit," prohlásil Jícha. "Tento rok se budu snažit dohrát co nejlépe a zároveň se budu snažit dohnat formu pro příští sezonu," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články