Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Trenér Plzně Šetlík: Tým má vrchol snad ještě před sebou

Praha - Do házenkářské extraligy se po pěti letech vrátilo play-off, vítěz ale zůstal stejný –Plzeň. Obhájce titulu ve vyřazovacích bojích prohrál jediný zápas a o svém triumfu rozhodl už ve třetím finálovém zápase na hřišti Lovosic. Pro Talent to byl už čtvrtý titul v samostatné české nejvyšší soutěži a se všemi úspěchy klubu zůstává spojeno jméno Martina Šetlíka. V letech 1998 a 1999 byl u obou extraligových primátů jako hráč a nyní dovedl Západočechy na vrchol dvakrát jako trenér.

Martin Šetlík
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Platilo i tentokrát známé klišé, že obhájit bývá těžší než vyhrát?

"Dá se říct, že ano. Celá extraliga nás chtěla porazit, zejména ve venkovních zápasech bylo vidět, že se na nás soupeři speciálně koncentrují. Proto jsem rád, že jsme to zvládli."

Po pěti letech se v extralize znovu hrálo o titul vyřazovacím způsobem, přivítal jste tuto změnu?

"Teď už zpětně nechci moc hodnotit, jestli je lepší play-off, nadstavba, nebo jen základní část, pro mě je důležité, že jsme dokázali obhájit titul. Ale je pravda, že když se vám třeba před čtvrtfinále zraní klíčový hráč, tak to může znehodnotit třeba celou sezonu."

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté Sportovních zpráv: Martin Šetlík a Radek Motlík

Jediné utkání v play-off jste ztratili ve čtvrtfinále doma s Frýdkem-Místkem. Byla pro vás tato série nejtěžší?

"Bylo to pro nás těžké, protože čtvrtfinále jsme nehráli doma, ale v náhradní hale na Borech. Naštěstí jsme pak zvládli oba zápasy ve Frýdku. Ta porážka nám ale myslím pomohla v semifinále, kdy jsme se mnohem víc koncentrovali a proti Karviné se podobného selhání vyvarovali."

V dalším zápase ve Frýdku-Místku jste ještě deset sekund před koncem prohrávali, nakonec ale zvítězili na sedmičky. Šlo o zlomový moment sezony?

"Kdybychom to třetí utkání série nezvládli, už by to pro nás byla velmi těžká situace. Hrálo se hned druhý den a opět venku, do toho povzbuzený soupeř a před vámi nutnost vyhrát. Takže bychom byli jistě pod obrovským tlakem. Naštěstí jsme ten zápas zvládli, byť až v rozstřelu."

V čem spočívá hlavní síla Talentu, který jako první tým od roku 2010 dokázal obhájit prvenství?

"Nejdůležitější je, že se nám podařilo udržet pohromadě kádr. Hráči už mají na hřišti mezi sebou vytvořené určitě vazby, které fungují. Navíc, i když máme v týmu individuality, jako je brankář Radek Motlík, Milan Škvařil nebo Radek Vinkelhöfer, ten tým je hodně kompaktní. A jeho věkový průměr, když pominu brankáře, je kolem 23 let, takže ten svůj vrchol má doufám ještě před sebou."

Jaké jsou plzeňské cíle do příštího ročníku, zejména co se evropských pohárů týká?

"V extralize je to jasné, tam nás samozřejmě neuspokojí nic jiného než znovu postoupit do finále a samozřejmě se ho pokusit vyhrát. V Evropě bychom stejně jako letos chtěli působit v Poháru EHF, který je druhý nejdůležitější po Lize mistrů, a v něm alespoň o kolo vylepšit naše letošní umístění."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články