Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Házenkářky Mostu získaly ve finále poháru třetí trofej v sezoně

Ostrava - Házenkářky Mostu poprvé v historii vyhrály Český pohár. Úřadující mistryně ve finálovém utkání v Ostravě deklasovaly domácí Porubu 27:18 a k českému titulu a jarnímu triumfu v evropském Vyzývacím poháru přidaly v roce 2013 třetí trofej.

Vítězky Českého poháru 2013 z Baníku Mostu
zdroj: čtk autor: Petr Sznapka

Souboj dvou nejlepších klubů minulé ligové sezony měl tentokrát k vyrovnané partii daleko. Most šel hned zkraje zápasu do vedení 2:0 a náskok už nepustil. Domácí házenkářky vypadaly proti perfektně sehrané defenzivě Severočešek zcela bezmocně a narážely do ní jako do zdi.

Jen ve chvíli, kdy Poruba v 17. minutě díky reprezentantce a své nejlepší hráčce Hrbkové dotáhla z 1:5 na 5:6, se mohlo zdát, že by ještě mohla Mostu zápas zkomplikovat. Jenže soupeř kontroval třemi góly v řadě a sebral Sokolu vítr z plachet.

Na přelomu poločasů daly hostující házenkářky dokonce pět branek po sobě a utekly z 9:7 na 14:7. Jejich hlavní zbraní však nebyl útok, nýbrž fantasticky chytající brankářka Müllnerová, která domácí hráčky přiváděla k zoufalství. Místy až třináctigólovou ztrátu se Porubě povedlo v závěru alespoň zkorigovat.

"Utkání jsme vyhráli díky fantastické obraně, kterou se nám podařilo pokrýt střelbu soupeře ze střední vzdálenosti. To, co prošlo, pak pochytala skvělá brankářka. Součinnost obrany s gólmankou byla výborná, ale když dáte na půdě takového soupeře 27 gólů, ani útočná činnost nemohla být špatná," pochvaloval si mostecký trenér Dušan Poloz.

Ziskem třetí trofeje Severočešky završily nad očekávání vydařený rok 2013. "Naše cíle jsme výrazně překročili. Vyhráli jsme vlastně všechno, co se vyhrát dalo. Někdy si říkám, že nám všechno až podezřele vychází," řekl Poloz.

Poruba ani potřetí za sebou nedokázala ve finálovém utkání Českého poháru uspět. "Most byl lepší a vyhrál zaslouženě. My jsme neproměnili už v prvním poločase hodně šancí, což nakonec rozhodlo. Góly jsme začali dávat až v nějaké 50. minutě, což už bylo pozdě," řekl trenér Sokola Jan Beňadik.

Finále Českého poháru házenkářek v Ostravě:

Sokol Poruba - Most 18:27 (7:13)

Nejvíce branek: Hrbková 9/4, Šviráková 3/2 - Martínková 5, Janoušková 4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články