Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Házenkáři začnou přípravu na ME dvojzápasem se Srbskem

Praha – Čeští házenkářští reprezentanti se již usilovně připravují na nadcházející lednové mistrovství Evropy. Prvním testem bude pro český národní tým dvojutkání s úřadujícím vicemistrem Evropy Srbskem. S vicemistry Evropy se nejdříve čeští házenkáři utkají dnes v Jičíně a v sobotu v Praze. Šampionát v Dánsku startuje 12. ledna a Češi se v základní skupině utkají postupně s Rakouskem, Makedonií a s domácím výběrem. Přímý přenos sobotního duelu sledujte od 15:30 na ČT sport a našem webu.

Trenér Vladimír Haber chce s týmem zapracovat na vylepšení útočné fáze. Těší ho především to, že se mužstvo sešlo už v pondělí a mohlo trénovat. "Víc než ty zápasy je důležité pro nás neobyčejně dlouhé soustředění předtím. Je to vlastně první a poslední možná příprava před mistrovstvím Evropy," řekl Haber.

S týmem během prvního srazu v sezoně piluje hlavně útočnou fázi. "Statistikami jsme zjistili, že naše obrana předčí útok. Takže se zaměřujeme na útočnou fázi. To nás pálí. Na to, že máme takové hráče jako Filip Jícha nebo Horák, dáváme málo gólů," uvedl Haber.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáře čeká v přípravě dvojzápas se Srbskem

Souboje s loňskými stříbrnými medailisty z evropského šampionátu Srby podle něj budou dobrým testem. "Je to mužstvo, které je v evropském nebo světovém žebříčku dlouhodobě někde nahoře. Výsledek je důležitý jako určitý signál těm soupeřům, které máme na mistrovství ve skupině, že jsme porazili Srby a že máme kvalitu. Z druhé strany je důležitý i pro sebevědomí hráčů. Potřebují si ověřit, že to funguje," řekl Haber.

Proti Srbům nebude mít k dispozici kompletní kádr. Bundesligový hráč Daniel Kubeš v těchto dnech studuje trenérskou licenci, zranění pak vyřadila Martina Stržínka, Jiřího Motla a Ondřeje Šulce. Viróza v posledních dnech trápila i českou jedničku Jíchu. "Když teď Filip onemocní, je to špatně, ale my ho potřebujeme hlavně na mistrovství Evropy. Zápasy se Srbskem jsme schopni odehrát i bez něj, pro nás je důležité, aby byl do Dánska fit," uvedl Haber.

Českým reprezentantům nebude chybět ani největší hvězda a čerstvý kapitán bundesligového Kielu Filip Jícha. "Máme tady mladé hráče z české ligy a já jsem přesvědčen o tom, že jim během celé přípravy na lednové mistrovství Evropy dokážeme vštípit myšlenku, že se tam pojedeme poprat o to, abychom za tři hrací dny nejeli domů, ale abychom dokázali přidat i další tři," věří nejlepší český házenkář posledních let.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články