Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jičín v tažení za titulem nezastavily ani Lovosice

Lovosice – Jičín zvítězil na horké lovosické půdě 29:21 a míří rázně za ziskem titulu. Východočechům se proti Lovosicím daří, ztratili s nimi v letošní sezoně pouhý bod a i tentokrát byli lepším týmem. Na druhé Hranice, které ztratily v Plzni, shlíží Jičín s náskokem pěti bodů. Už v neděli tak může Jičín slavit premiérový titul mistra extraligy. Pro Východočechy by to byla zároveň první medaile v klubové historii.

Házená
zdroj: Isifa

Jičín chtěl dnes odčinit předchozí vysokou prohru v Zubří a začátek mu vyšel výborně. Nejlepší střelec soutěže Tomáš Babák buď góly dával, nebo je ideálně připravoval pro spoluhráče, a po poločase hostující favorit vedl už o osm branek.

Lovosice se pak všemožně snažily manko smazat, dotáhly se až na pětibrankový rozdíl, ale Jičín si už závěr pohlídal. Titul může slavit v neděli po domácím duelu s Hranicemi, stačí mu remíza. V závěru se do vítězné jičínské sestavy zapojila i levá spojka Naimann, jemuž se dnes narodila dcera.

"Vlítli jsme dobře do zápasu, fungovala nám obrana, zachytali gólmani, takže se nám povedl celý zápas. Oproti Zubří to byl velký rozdíl," řekl nejlepší střelec Jičína Jan Vocásek, autor šesti branek. "Slavit budeme, až vyhrajeme," dodal.

Hranice ztratily s Plzní

Hranice doma podlehly o gól dosud poslednímu týmu skupiny o titul Plzni 20:21. Alespoň o bod přišel druhý tým tabulky několik sekund před koncem po chybě v zakončení, po níž plzeňští hráči vstřelili gól z rychlého protiútoku. Vrátili se tak do hry o medaile a na poslední místo tabulky poslali Zubří, které prohrálo na palubovce Dukly 18:25. Pražané poskočili na třetí místo o jediný bod za Hranice.

Výsledky 7. kola nadstavby extraligy házenkářů

Hranice - Plzeň 20:21 (9:11)

Nejvíce branek: Rachač 6, Stržínek 4, Galus 3 - Petrovský 6, Linhart a Tonar po 4. Rozhodčí: Bruna, Vostatek. Sedmimetrové hody: 4/3 - 2/2. Vyloučení: 3:7. Diváci: 210.

Lovosice - Jičín 21:29 (8:16)

Nejvíce bodů: Jonáš 4, Kolomazník a Klimt 3/1, Malý a Landa po 3 - Vocásek 6, Babák 5/1, Bareš 4. Sedmimetrové hody: 6/3 - 4/2. Vyloučení: 5:7. ČK: 53. Lepieš (Jičín). Diváci: 750.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články