Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Futsalisty čeká těžká kvalifikace ve Slovinsku, na Euro postoupí jen vítěz

Hodonín – Česká futsalová reprezentace se sešla před kvalifikací o mistrovství Evropy 2016. Od středy do soboty čekají výběr trenéra Tomáše Neumanna ve slovinském Lašku zápasy s Francií, Norskem a domácím Slovinskem, přímo na šampionát do Srbska přitom postoupí pouze vítěz čtyřčlenné skupiny. 

Futsalová reprezentace
zdroj: ČT24

Na srazu nechyběl futsalista roku Michal Seidler, který se v reprezentaci těšil na souhru s bývalými brněnskými spoluhráči Belejem, Zárubou a Kovácsem. "Je pravděpodobné, že opět budeme hrát spolu, ale to nechci zakřiknout. Jsem strašně rád, že jsem zase pohromadě s kluky, se kterými jsem dříve hrál. Jsme na sebe zvyklí a doufám, že se bude dařit nejen nám čtyřem, ale i celému týmu," věřil útočník bratislavského Slov-Maticu.

S Radimem Zárubou se však Seidler nakonec v jedné čtveřici nepotká, brněnský futsalista musel těsně před odjezdem tým kvůli horečkám opustit. Místo něj do Slovinska pojede teplický Michal Salák. "Momentálně bojujeme s virózami, problémy měl i kapitán Lukáš Rešetár. Snažíme se kluky rozdělit a dát se do kupy," přiznal reprezentační trenér Tomáš Neumann.

V kvalifikaci čeká český tým na úvod nebezpečná Francie. "Je to asi nejtěžší soupeř z předkol, kterého jsme mohli dostat. Úvodní duel bude velmi důležitý a doufám, že ho zvládneme," uvedl Seidler. "Francie hraje velmi dobře. Dokáže přidržet míč a často mění rozestavení z tři-jedna na čtyři-nula. Jsou i herně vyspělí, v jejich zemi jde futsal ohromně nahoru," dodal Neumann.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články