Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Futsalisté Kladna si s novými posilami věří na play-off

Kladno - Kladenští "Satani" patří mezi tradiční účastníky nejvyšší futsalové soutěže, s výjimkou ročníku 2008/2009 ale Středočeši vždy bojovali jen o udržení. To již ale od nové sezony neplatí. Do Kladna přišlo mnoho známých futsalových jmen včet exklokanů Davida Friče a Petra Pleyera, a Satani tak rázem mohou pomýšlet na postup do play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté Kladna posílili a myslí si na play-off

Trenér Petr Hlaváč mohl po příchodech zkušených hráčů sestavit elitní čtyřku z bývalých hráčů Bohemians a Eco Investmentu Junek – Pleyer – Frič, s nimiž nastupuje Michal Jaráb. "Spoustu těch signálů, které dnes hrajeme, jsme hrávali v Ecu nebo v Bohemce a trošku je upravujeme na poměry Kladna, aby nám to sedělo," vypráví David Frič.

Kladno doposud platilo spíše za tým působící na futsalové palubovce, s novými posilami ale i mezi Středočechy už převažují futsalisté. „Je to daleko futsalovější. Není to na takovou náhodu, jako jsme to hráli loni,“ pozoruje útočník Petr Junek.

"Když to vezmu jako soupeř, tak Kladno se prezentovalo důraznou tvrdou hrou, ale futsalovosti tam tolik nebylo. Dneska jsme za zápas zkoušeli zahrát nějakých dvacet třicet herních situací a to si myslím, že odděluje současný tým od minulého," myslí si Frič. Na Kladně mají letos asi nejsilnější tým v historii a tomu odpovídají i ambice Středočechů. "Rozhodně nechceme hrát o záchranu. Chceme hrát do šestého místa," věří Frič.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články