Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Vítkovice otočily první semifinále s Mladou Boleslaví a vedou sérii, uspěly Střešovice

Úvodní zápas semifinálové série florbalové superligy mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi byl dlouhou dobu pod kontrolou boleslavských, ale Vítkovice dokázaly otočit skóre ze stavu 4:7 do 8:7. Rozhodující branku vstřelil 20 sekund před koncem utkání Matyáš Šindler. Druhý zápas je na programu hned ve čtvrtek. Druhé semifinále zahájily lépe Střešovice, které si poradily s Chodovem 6:1.

Skóre otevřel v Mladé Boleslavi v 8. minutě střelou z poloviny hřiště Jiří Besta a 58 sekund před koncem úvodní části si přihrávku Jakuba Bíny srazil do vlastní branky David Slončík. V 25. minutě opět Besta zvýšil už na 3:0.

Vzápětí na snížení Rostislava Gattnara odpověděl Filip Zakonov, ale do poloviny utkání dostali hosty na kontakt Marek Matejčík s Lukášem Fukalou. Na trefu Martina Tokoše na 6:4 ještě dvě sekundy před koncem druhé části zareagoval v přesilovce Adam Zubek.

Domácí mezi 43. a 46. minutou sice zvýšili díky Michalu Sládkovi a Lukáši Punčochářovi na 7:4, ale na výhru to nestačilo. Ztrátu smazali Fukala, Matyáš Šindler a Adam Zubek a 20 sekund před koncem rozhodl po rychlém protiútoku z dorážky Šindler po střele Rostislava Gattnara.

Střešovice se ujaly proti Chodovu vedení v čase 17:36, kdy Marek Beneš našel dlouhou přihrávkou z vlastní poloviny hřiště před brankou Martina Kigugiteho, který poprvé překonal Karla Hodíka.

Před koncem první třetiny mohl ještě zvýšit z trestného střílení za posunutí branky chodovským gólmanem Marek Beneš, ale neuspěl. Sudí Jiří Dolanský ještě před penaltou na videu zkoumal, jestli střela Matěje Havlase neprošla výsečí branky, ale nenašel k tomu průkazné záběry.

Ve 26. minutě zvýšil náskok Tatranu v početní výhodě při vyloučení hostů za špatné střídání Tomáš Hanák a hned za 18 sekund přidal třetí gól Martin Čermák. Na 4:0 upravil v přesilové hře pěti proti třem Marek Beneš. V 55. minutě při power play Chodova skóroval do prázdné branky Martin Šindelář a na 6:0 zvýšil Michal Antonín Malhocký. Tomáši Jurcovi sebral čisté konto 102 sekund před koncem Mikuláš Komárek.

Livesport superliga florbalistů - semifinále play off; 1. zápasy:

Tatran Střešovice - Chodov 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Branky: 18. Kisugite, 26. T. Hanák, 27. Martin Čermák, 34. Marek Beneš, 55. Šindelář, 56. Malhocký - 59. Komárek.

Mladá Boleslav - 1. SC Vítkovice 7:8 (2:0, 3:4, 2:4)
Branky: 8. a 25. Besta, 20. vlastní Slončík, 27. Zakonov, 32. Tokoš, 43. Sládek, 46. Punčochář - 30. a 48. Fukala, 40. a 58. Zubek, 55. a 60. Šindler, 27. R. Gattnar, 29. Matejčík.

Zdroj
florbalmb.cz, ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články