Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České florbalistky si na MS zahrají s Norskem, Lotyšskem a Finskem

Bratislava - Příští rok se v Praze koná mistrovství světa florbalistů, světový šampionát florbalistek je však už letos v Bratislavě. Symbolicky na mezinárodní den žen tam proběhl tradiční los. Česká republika si v prosinci zahraje s Norskem, Lotyšskem a vicemistryněmi světa z Finska.

MS se zúčastní 16 týmů ze čtyř kontinentů, skupiny budou čtyři. Hlavní program se uskuteční  na stadionu Ondreje Nepely, který má kapacitu více než První mužstvo světového žebříčku  tisíc diváků. Švédsko bude hrát s Polskem, Německem a Švýcarskem.

Domácí Slovenky vedené českým trenérem Michal Jedličkou se střetnou s neznámým výběrem Singapuru, týmem Estonska a reprezentací Austrálie. "Estonky považuji za nejsilnější, Singapur je velká neznámá. Australanky se přeorientovaly z pozemního hokeje, mají většinu hráček držících hokejky napravo," uvedla slovenská reprezentantka Katarína Klapitová. Složení skupiny podle ní jasně hovoří ve prospěch Slovenska.

V případě postupu Slovenek by mohlo dojít na atraktivní česko-slovenský souboj ve čtvrtfinále. "Čeští diváci jsou skvělí a je to blízko," zve fanoušky na šampionát šéf slovenského florbalového svazu Daniel Granec.

Ve čtvrté skupině jsou hráčky Spojených států amerických, Thajsko, Japonsko a Dánsko.

Ze skupin C a D postoupí do play-off dvě nejlepší reprezentace, z výkonnostně silnějších skupin A a B půjdou dál všechny čtyři týmy. MS se hraje od 1. do 9. prosince.

A-skupina: Norsko, Lotyšsko, Finsko, Česko

B-skupina: Polsko, Německo, Švédsko, Švýcarsko

C-skupina: Singapur, Estonsko, Austrálie, Slovensko

D-skupina: Thajsko, Japonsko, Dánsko

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky už znají soupeřky pro prosincové MS
Zdroj
ČT sport, TASR

Hlavní zprávy

Nejčtenější články