Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Švýcaři rozstříleli Nory vysoko 7:2 a postoupili do semifinále

Riga - Švýcarům, kteří doposud nestačili jen na Švédy, se podařilo bez větších problémů doplnit velkou čtyřku florbalových velmocí, když ve čtvrtfinálovém utkání porazili podle předpokladů Nory 7:2. O osudu zápasu rozhodla druhá třetina, v níž Švýcaři nastříleli tři góly. Norové začali hrát až za stavu 0:6 a výsledek už dokázali dvěma brankami pouze korigovat. V semifinále se hráči s křížem na prsou mohou pokusit o odplatu se Švédy.

Radost florbalistů Švýcarska
zdroj: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz

Norové mohli poprvé na turnaji počítat s šestatřicetiletou hvězdou Ketilem Kronbergem, který nestihl začátek šampionátu kvůli narození potomka. Útočník švédského Dalenu si připsal start na devátém MS, ale v utkání zaznamenal jen dva dvouminutové tresty.

Švýcaři se dostali do vedení v 11. minutě díky trefě čerstvého lídra kanadského bodování historie světových šampionátů Matthiase Hofbauera. Norové drželi těsnou ztrátu do 32. minuty, ale do konce druhé třetiny inkasovali celkem třikrát. Seveřané snížili dvěma góly až za stavu 0:6, ale poslední slovo měl Braillard, který se stejně jako Engel trefil v zápase dvakrát.

Mistrovství světa ve florbale - čtvrtfinále:

Švýcarsko - Norsko 7:2 (1:0, 3:0, 3:2) Branky: 37. a 60. Braillard, 38. a 52. Engel, 11. M. Hofbauer, 32. Meier, 51. Buchli - 56. Norström, 58. Gibske z trestného střílení.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články