Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslav vyhrála základní část, postup vybojovala Ostrava

Praha - Florbalisté Mladé Boleslavi porazili v závěrečném 22. kole mistrovské Vítkovice 10:6 a poprvé slaví prvenství v základní části extraligy. Poslední volné místo ve čtvrtfinále zaujali hráči FBC Ostrava, kteří v přímém souboji vyhráli v Pardubicích 7:4. Budou tak spolu s Chodovem, Bulldogs Brno a pražskou Spartou týmy, z kterých si Mladá Boleslav jako první bude vybírat soupeře pro start play-off.

Radost florbalistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Na vítězství Středočechů se podílel hattrickem Martin Rožnovják a čtyři body za gól a tři asistence si připsal Petr Kološ. "Byl to vynikající zápas ve velmi vysokém tempu. Potěšil mě týmový výkon a výkon třetí formace. Jediným negativem utkání je šest obdržených branek, což je příliš. Je důležité jít do play-off z prvního místa. Děkujeme divákům za úžasnou atmosféru," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Zahalka.

Vítkovice skončí třetí, protože mají horší bilanci ze vzájemných zápasů s Tatranem Střešovice. Ten má při shodném počtu bodů už před nedělním duelem v Brně jistotu druhé pozice a výběru soupeře hned po Mladé Boleslavi. "Zápas se divákům musel líbit. Oba týmy předvedly to lepší ze svého kalibru. V náš neprospěch rozhodly tři věci - neproměňování šancí, pět gólů z ničeho po nahozených míčkách do velkého brankoviště a nevyužité přesilovky," uvedl trenér Vítkovic Michal Deus.

Souboj o play-off v Pardubicích navštívilo 710 příznivců a domácí se znovu v extralize play-off nedočkali. "Měli jsme nevydařený vstup do utkání. Střelecky ani kombinačně se nám moc nedařilo tak, jak jsme chtěli, hráči ovšem bojovali do poslední minuty. Sportovně gratulujeme soupeři a děkujeme našim divákům. Věřím, že nás i tahle smutná prohra posune dál. Musíme se připravit na play-down," uvedl trenér Pardubic Martin Czeczinkar. V prvním kole boje o udržení čekají Pardubice Královské Vinohrady, druhou dvojici tvoří Liberec s Otrokovicemi.

Florbalisté FBC Ostrava loni poprvé v historii hráli v play-down a tentokrát se mohou opět těšit na play-off. "Naše mladé družstvo dokázalo to, co si slíbilo na začátku sezony. Dneska to bylo nejen o tom, kdo chce, ale také o hlavách," prohlásil trenér FBC Ostrava Petr Koutný.

Výsledky 22. kola extraligy florbalistů

Sokol Pardubice - FBC Ostrava 4:7 (0:3, 2:3, 2:1)

Branky: 23. a 58. Teichman, 29. Šťastný, 46. Krajcigr - 13. a 34. Švajný, 5. Křiva, 11. Eichner, 35. Šimíček, 38. Trulík, 48. Peřka.

Sokol Královské Vinohrady - FBC Liberec 5:6 v prodl. (2:1, 3:1, 0:3 - 0:1)

Branky: 12. a 26. Renčín, 5. Svoboda, 27. Králík, 28. Dolejš - 2. Studený, 28. Valeš, 41. Hůza, 52. Vážný, 59. Štěpánek, 63. Ferdan.

Mladá Boleslav - 1. SC Vítkovice 10:6 (2:3, 4:2, 4:1)

Branky: 23., 52. a 57. Rožnovják, 9. Salát, 10. Fojta, 21. Jelínek, 35. P. Bouška, 37. Curney, 58. Tomáš Chroust, 60. Kološ - 9. a 38. Matejčík, 20. a 26. Hájek, 5. Řezanina, 45. Hubálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články