Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další vysoká výhra – florbalistky v kvalifikaci MS deklasovaly Itálii 19:2

Nitra - České florbalistky si v Nitře i ve druhém utkání kvalifikace prosincového mistrovství světa v Tampere zastřílely a rozdrtily Itálii 19:2. Svůj středeční rekordní výsledek proti Velké Británii 20:0 tak nepřekonaly jen těsně. Další zápas čeká svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského v pátek od 19:00 s domácím Slovenskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky v kvalifikaci rozstřílely Itálii

Itálie, která po kvalifikaci minulého světového šampionátu v Brně a Ostravě skončila celkově až na 23. místě, kladla Češkám o trochu více odporu než Britky. Favoritky ale byly efektivnější v zakončení. Zatímco ve středu daly 20 gólů z 91 střel, dnes překonaly brankářku Francovou devatenáctkrát z 43 pokusů.

Nejproduktivnější českou hráčkou byla opět Tereza Urbánková, která zaznamenala devět bodů za sedm branek a dvě asistence. Hattrick měla na kontě už v sedmé minutě, když se postarala o všechny tři úvodní góly. Proti Britkám si Urbánková připsala šest bodů za čtyři trefy a dvě přihrávky.

Sedm bodů za pět přesných zásahů a dvě přihrávky proti Itálii nasbírala Hana Sládečková. "Holky, které se mnou hrají v klubu, se spolu se mnou vlastně docela diví, jak mi to tu padá. Ale jsem ráda, že mi to jde," řekla Sládečková, která se v extralize střelecky trápí.

"Italky byly mnohem nebezpečnější do protiútoků než včera Britky," doplnila Sládečková. Svědčí o tom i počet střel soupeře. Brankářka Hana Ranochová inkasovala dvakrát z 15 pokusů, zatímco ve středu Kristýna Horňáková potřebovala na nulu jen dva zákroky. 

ČR - Itálie 19:2 (8:0, 6:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 1. Urbánková (Leierová), 4. Urbánková (Enenkelová), 7. Urbánková (Enenkelová), 10. Sládečková (Koníčková), 11. Křížová (Lacková), 14. Mlejnková (Křížová), 19. Sládečková (Bachmaierová), 20. Urbánková (Leierová), 21. Koníčková (Theimerová), 27. Urbánková (Theimerová), 30. Sládečková (Leierová), 33. Urbánková (Koníčková), 34. Sládečková (Ratajová), 35. Polákova (Urbánková), 47. Koníčková (Urbánková), 49. Sládečková (Poláková), 50. Bachmaierová (Lacková), 57. Urbánková (Leierová), 59. Hyršlová (Poláková) - 40. Messereová (Mistriová), 55. Pedrazzoliová (Corinaová). Rozhodčí: Rannikko, Suhonen (oba Fin.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 116.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články