Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi porazili outsidery a nyní je čekají Lotyši

Curych – Čeští florbalisté mají na mistrovství světa za sebou zápasy s outsidery Japonskem a Spojenými státy americkými a těší se, že pro ně konečně začne boj o vysněnou medaili. Postup do osmifinále už mají Češi jistý, o první místo v základní skupině se ale utkají až dnes v duelu s Lotyši. Přímý přenos utkání Česko – Lotyšsko sledujte od 19:20 na ČT sport a našem webu.

Oslavy českých florbalistů po utkání s USA
zdroj: ČTK/PR

"Splnili jsme to, co jsme chtěli. Dvě povinné výhry, máme skóre do zásoby, většina týmu dala gól, což je dobře. Teď jde o to, abychom udělali další krok. Zítra to bude těžší utkání a dnešní výkon by na to nestačil," prohlásil kapitán Milan Fridrich.

Američané dokázali s Čechy téměř do konce první třetiny držet krok. "Chyběl nám větší pohyb, rychlost nahrávek. Američané hráli tvrdě a chytře," navázal útočník Tatranu Střešovice. "Když jsme byli v šancích, tak jsme špatně stříleli, tak doufám, že jsme si to nechali na zítra, protože s takovým zakončením bychom moc velkou díru neudělali. To je pro nás velká výzva zlepšit všechno."

První zápasy na turnaji slouží spíše jako příprava na další souboje. Ani dlouho vyrovnané skóre to nezměnilo. "Kreslili jsme si nějaké šablony, ale spíš jsme byli v klidu. Věděli jsme, že máme skóre nahrané, tak jsme se nechtěli stresovat, spíš si to užít. Zapojili jsme nějaké hráče, ale taky jsme nechtěli ukazovat nacvičené kombinace a signály," doplnil Fridrich.

Čeští florbalisté čekali těžšího soupeře, než jakým bylo v prvním zápase Japonsko. A potvrdilo se to. "Je pravda, že nás v první třetině hodně zaskočili. Až pak jsme se dostali do toho správného tempa, které jsme potřebovali k vítězství," řekl útočník Aleš Zálesný. V první třetině při vyrovnaném stavu se prý mužstvo snažil nahecovat. "Já už nervy neudržel, trochu jsem pořval a hned to šlo. Dali jsme tři góly a už to bylo lepší."

Výkon proti USA by ale podle zkušeného hráče na Lotyše nestačil. "Musíme toho spoustu změnit. Přidat v osobních soubojích i na agresivitě. Teď tam bylo hodně chyb a v úterý bychom toho mohli litovat," doplnil. Na tvrdost soupeře je prý připravený. "Doufám, že mančaft také. Musíme v úterý pořádně potrénovat, dát si do těla a vyrazit na ně."

I Fridrich čeká těžkého a kompaktního soka. "Mají tým, který je dlouho pohromadě. Jsou sehraní, mají hráče i ze švédské ligy. Mají výborného trenéra, který jinak působí v Dalenu, a něco speciálního na nás připraví. Pro ně je to zápas, na který tady oni čekají. Věřím, že náš tým těžší zápas nakopne a budeme hrát účelněji," dodal Fridrich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články