Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Denver v problémech, s Minnesotou doma padl i podruhé. New York přestřílel Indianu

Obhájce titulu Denver prohrál ve druhém kole play-off NBA i druhý domácí zápas s Minnesotou, tentokrát 80:106. New York naopak vstoupil do série s Indianou vítězstvím 121:117. Rozehrávač Knicks Jalen Brunson se blýskl 43 body.

Anthony Edwards z Minnesoty smečuje do koše v utkání NBA
zdroj: REUTERS

Koncovku zápasu v Madison Square Garden ovlivnil chybný verdikt rozhodčích, kteří za dotek míče nohou přiznali míč Knicks. Z následujícího útoku pak Donte DiVincenzo vstřelil klíčovou trojku. Pozdější zpráva sudích přiznala, že nešlo o nakopnutí míče, ale hru rukou. Pravidla však neumožňují tuto situaci zkontrolovat u videa.

"Na palubovce jsme měli pocit, že šlo o nepovolenou hru nohou. Až video po utkání ukázalo, že se obránce dotkl míče rukou, což ničemu nevadí," uvedl ve zprávě první rozhodčí Zach Zarba. Po DiVincenzově trojce ještě Brunson proměnil tři trestné hody.

Brunson se stal teprve čtvrtým hráčem v historii, který v play-off zaznamenal ve čtyřech utkáních v řadě alespoň 40 bodů. Před ním to dokázali Jerry West, Bernard King a ve finále v roce 1993 Michael Jordan. "Ano, dát 40 bodů je prima, ale zápas rozhodovaly maličkosti. Těší mě, že jsme ho zvládli," řekl Brunson, jenž trefil všech 14 trestných hodů.

Wembanyama byl jednomyslně zvolen Nováčkem roku

Francouzský supertalent Victor Wembanyama byl v NBA jednomyslně zvolen Nováčkem roku. Dvacetiletý pivot, kterého loni jako jedničku draftu získalo San Antonio, prožil skvělou premiérovou sezonu a ze všech debutantů zaznamenal nejvíce bodů, doskoků i bloků.

DiVincenzo dal 25 bodů. Josh Hart odehrál celých 48 minut a nasbíral 24 bodů, 13 doskoků a 8 asistencí. Hostující tým drželi Myles Turner s 23 body či Pascal Siakam s 19 body.

Minnesota dominovala i bez Goberta

V nečekaně jasnou záležitost se proměnilo druhé utkání mezi Denverem a Minnesotou, která vedla až o 32 bodů. Hosté i bez Rudyho Goberta, jenž byl u narození syna, udrželi obhájce titulu na necelých 35 procentech při střelbě z pole a už v poločase měli náskok 26 bodů.

Zářili především Anthony Edwards a Karl-Anthony Towns, kteří dali shodně 27 bodů. Za Denver nastřílel Aaron Gordon 20 bodů. Nikola Jokič měl 16 bodů, 16 doskoků a 8 asistencí. Za očekáváním zůstal hrdina prvního kola Jamal Murray, jenž proměnil jen tři z 18 pokusů a připsal si 8 bodů. K nim přidal 13 doskoků.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference – 1. zápas:
New York – Indiana 121:117.

Západní konference – 2. zápas:
Denver – Minnesota 80:106, stav série: 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články