Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Cleveland slaví výhru v sedmém zápase, Orlando končí

Basketbalisté Clevelandu se stali posledními účastníky 2. kola play-off NBA. Sérii s Orlandem rozhodli domácím vítězstvím 106:94 v sedmém utkání a zvítězili 4:3 na zápasy. V semifinále Východní konference se utkají s vítězem základní části Bostonem, série začne v úterý v hale Celtics.

Duel Cleveland – Orlando
zdroj: ČTK / AP / Sue Ogrocki

Clevelandu se v rozhodujícím utkání povedl obrat z osmnáctibodové ztráty, ve které se ocitl ve druhé čtvrtině (29:47). Nakonec ale Cavaliers potvrdili platnost pravidla, podle kterého v sérii vyhrávaly pouze domácí týmy. Vyrovnat se jim podařilo ještě během třetí čtvrtiny a po tříbodovém koši Maxe Struse, který dvě a půl minuty před poslední přestávkou zlomil nerozhodný stav 68:68, už před sebe soupeře nepustili. Sérii v play-off vyhráli po šesti letech.

Hlavním strůjcem úspěchu Cavaliers byl autor 39 bodů a 9 doskoků Donovan Mitchel. Hvězdný rozehrávač, který při porážce v minulém utkání nastřílel rovnou padesátku bodů, v zápase proměnil 15 ze 17 trestných hodů, v klíčové třetí čtvrtině zatížil konto soupeře 17 body. Sekundoval mu pivot Evan Mobley s 11 body a 16 doskoky. Hvězdou Magic byl křídelní hráč Paolo Banchero, který zaznamenal 38 bodů včetně 15 šestek a přidal 16 doskoků.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference – 7. zápas:

Cleveland – Orlando 106:94, konečný stav série 4:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články