Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nymburk a Opava zapsaly první čtvrtfinálové výhry

Poté, co rozehrály své série Děčín s Ostravou a Ústí nad Labem s Pardubicemi, vstoupily do čtvrtfinálových bojů NBL také Nymburk s Olomouckem a Opava s Ostravou. Zvítězili favorité. Nymburk si připsal první výhru po výsledku 103:81, obhájci titulu ze Slezska porazili Ostravu 87:79.

Je nám líto, video expirovalo.
BK Opava – NH Ostrava

Opava připustila drama ve slezském derby jen v prvním dějství, které vyhrála 23:22. Pak už náskok postupně navyšovala a vypracovala si vedení až o 16 bodů. Ostravě nepomohlo ani 18 bodů nejlepšího střelce zápasu Elyjaha Williamse.

"Druhá čtvrtina nám podlomila židli. Hráli jsme celkem dobře, ale zbytečně jsme nechávali volné střelce. A do toho jsme ztratili hrozně moc míčů. Druhá čtvrtina poslala Opavu na koně," podtrhl trenér hostujícího celku Adam Choleva klíčové okamžiky utkání.

"Bohužel jsme ke konci zápasu měli propad, ale to nic neznamená," konstatoval velezkušený domácí hráč Martin Gniadek s tím, že do odvetného duelu půjde jeho tým opět naplno.

Nymburk prohrál první dějství 20:24 a dlouho se nemohl dostat do tempa. Olomoucko domácí zlomili až ve čtvrté čtvrtině, do které vstoupili za stavu 71:71 a ovládli ji 32:10. Středočechům mimo jiné pomohli i hráči z lavičky, kteří se postarali o 43 bodů oproti soupeřovým devíti.

"Jsem spokojený s výsledkem. V play-off se počítají jen výhry a je jedno, jestli je to o bod, v prodloužení, nebo o padesát bodů. Ve druhé půli jsme hráli dobrý basketbal v útoku i v obraně," uvedl trenér Nymburku Francesco Tabellini.

"V poslední čtvrtině to nebylo jen o tom, že by soupeři docházely síly, ale my jsme je nutili k chybám, lépe jsme doskakovali a trefili jsme důležité body. V pátek očekávám, že začneme správně," dodal Tabellini.

Nejlepším střelcem vyrovnaného měření sil byl hostující Amin Adamu s 31 body, jenž navíc přidal sedm doskoků a čtyři asistence. Nymburk se mohl opřít o Jitauriouse Gordona s 20 body a Jaromíra Bohačíka s 16 body.

V pátek nabídne ČT sport Plus od 17:55 druhý zápas série Nymburk – Olomoucko.

Výsledky čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů:

Nymburk – Olomoucko 103:81 (20:24, 42:44, 71:71)

Nejvíce bodů: Gordon 20, Bohačík 16, Kříž 12 – Adamu 31, McBrayer 15, Bailey 11.

Opava – Ostrava 87:79 (23:22, 47:37, 69:57)

Nejvíce bodů: Puršl a Šiřina po 13, Mokráň 12 – Williams 18, Svoboda 16, Rhodes 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články