Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Děčín po dramatickém duelu vede v sérii s Brnem již 2:0

Děčínští a brněnští basketbalisté se potkali v druhém čtvrtfinále play-off. Nervózní a vypjaté utkání nakonec po boji ovládli Severočeši 94:92 a ujali se v sérii vedení 2:0 na zápasy. Stejným poměrem nyní vede také Ústí nad Labem, které zdolalo Pardubice 78:68.

Sluneta coby třetí tým dlouhodobé části po úvodní výhře o 20 bodů dala šestým Pardubicím šanci jen v úvodní čtvrtině. Hosté tuto pasáž vyhráli 22:19, do poločasu jim pak ale Severočeši dovolili jen sedm bodů, skóre otočili a po přestávce už si náskok pohlídali. Střelecky Ústí vedl Ty Nichols, který si připsal 29 bodů.

"Cíl splněn, uhájili jsme domácí palubovku, připsali jsme si druhé vítězství. Dnes to bylo určitě těžší než včera, chyběla nám malinko energie, ale ve finále jsme si to vybojovali ve druhém poločase. Rozhodla širší rotace," řekl trenér Slunety Jan Šotnar.

Pardubicím chyběl Petr Šafarčík, který nedohrál už první utkání. "My jsme bohužel ztratili dalšího hráče ze základní rotace, ale je to jak to je, ale my to nevzdáváme, hrajeme teď dvakrát doma," neztrácel naději trenér Vanja Milijkovič, jenž si pochvaloval nasazení týmu a zdůraznil, že jeho svěřenci soupeře přeskákali na doskoku 50:27.

Čtvrtý tým základní části Děčín si v duelu s pátým Brnem vypracoval vedení v prvním poločase, který vyhrál o 14 bodů, ve třetí čtvrtině ale hosté utkání opět zdramatizovali. Minutu a půl před koncem dokonce vedli až o šest bodů, Filip Kroutil pak ale svou první úspěšnou trojkou v zápase snížil a v poslední minutě zaúřadoval Matěj Svoboda.

Dvoubodovým pokusem nejprve dotáhl na rozdíl jediného bodu a trojkou jedenáct sekund před koncem skóre otočil. Svou bilanci tak zaokrouhlil na 20 bodů a byl druhým nejlepším střelcem vítězů. O dva body více si připsal Jordan Ogundiran. V týmu poražených se 25 body blýskl Gregory Edward Lee.

Čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů – 2. zápasy:

Ústí nad Labem – Pardubice 78:68 (19:22, 37:29, 57:47)

Nejvíce bodů: Nichols 29, Martin a Rowan po 12 – Potoček a Škifič po 12, Švrdlík a Vyoral po 11. Stav série: 2:0.

Děčín – Brno 94:92 (35:28, 58:44, 75:73)

Nejvíce bodů: Ogundiran 22, Matěj Svoboda 20, Walton 15 – Lee 25, Půlpán 19, Brown-Soares 17. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články