Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Lakers si v předkole vybojovali čtvrtfinálovou odvetu proti Denveru, Golden State končí

Basketbalisté Los Angeles Lakers vybojovali postup do play-off NBA, když v předkole zvítězili na palubovce New Orleans 110:106. V osmifinále je tak čekají obhájci titulu z Denveru, se kterými v minulé sezoně vypadli v semifinále. Sezona naopak skončila pro Golden State, kteří vysoko prohráli v Sacramentu 94:118. Kings se nyní utkají s New Orleans o poslední postupové místo v Západní konferenci.

Utkání New Orleans – LA Lakers
zdroj: USA Today Sports autor: Stephen Lew

New Orleans přitom začalo proti Lakers dobře a vedlo už o 10 bodů, ale hvězdný tým v čele s LeBronem Jamesem postupně od druhé čtvrtiny začal přebírat kontrolu nad zápasem a utekl až na rozdíl 18 bodů.

Jenže Pelikáni se nevzdali a pod taktovkou skvěle hrajícího Ziona Williamsona a jeho 40 bodů dokázali ve čtvrté čtvrtině manko dohnat a čtyři minuty před koncem srovnat na 93:93 dunkem právě Williamsona.

Hvězda Pelikánů vzápětí ještě jednou srovnala, jenže následně si Williamson poranil stehenní sval a tři minuty před koncem zamířil ze hřiště rovnou do šatny. Naštvaně při tom hodil ručníkem.

New Orleans se i bez něj snažili odolávat, ale 51 vteřin před koncem D'Angelo Russell trefil klíčovou trojku na 104:100, a když 15 vteřin před koncem vybojoval důležitý útočný doskok Anthony Davis, Lakers už výhru uhájili trestnými hody.

Lakers tak do play-off pronikli počtvrté za posledních pět let. LeBron James k tomu pomohl 23 body, 9 doskoky a 9 asistencemi. Anthony Davis přispěl 20 body a 15 doskoky, Russell dal 21 bodů.

"Máme play-off a teď nás čeká Denver. Všichni víme, jak to bude těžké proti obhájcům titulu. Ale dáme do toho všechno a uděláme maximum pro to, abychom jim to co nejvíce ztížili," řekl James.

Golden State Warriors sice měli vydařený závěr základní části, když sérií výher uhájili desátou příčku, jenže v klíčovém duelu předkola selhali.

Proti Sacramentu začali rychle nabírat ztrátu, kterou ještě do poločasu drželi na uzdě, ale ve druhé půli odpadli a postupně prohrávali až o 26 bodů.

Z hvězdných opor snesl přísnější měřítka jen Stephen Curry s 22 body, tým pak pozvedli už jen náhradníci Jonathan Kuminga a Moses Moody se 16 body. Naopak Klay Thompson nedal ani bod.

Sacramento se mohlo opřít o svou základní pětku v čele s Keeganem Murrayem, který trefil osm trojek a dal 32 bodů. De'Aaron Fox měl 24 bodů.

Sacramento má nyní na dosah druhý postup do play-off za sebou, když předtím 17 let ve vyřazovacích bojích chybělo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články