Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

USK je po pěti letech třetí v Eurolize. Pražanky jasně zdolaly domácí Mersin

V utkání o třetí místo Euroligy porazily hráčky USK Praha domácí CBK Mersin 95:67 a zajistily si tím umístění na stupních vítězek. USK si pro výhru došlo kvalitní hrou, kterou se podařilo držet po celý zápas a v závěrečné čtvrtině definitivně zlomilo jakýkoliv odpor Mersinu. Nejúspěšnější střelkyní USK se stala stejně jako v semifinále Valeriane Ayayiová, která si připsala jednadvacet bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USK Praha – CBK Mersin

Hráčky USK vstoupily do utkání lépe než domácí tým a již během první čtvrtiny si začaly budovat náskok. Ten činil po první desetiminutovce 9 bodů. Tento trend pokračoval i ve druhé čtvrtině a po poločase basketbalistky USK vedly už o 16 bodů, a to 36:52. Útok USK opět táhla obzvláště Valeriane Ayayiová, která už v poločase měla 15 bodů na svém kontě.

V druhé půli však domácí hráčky zlepšily hru a vrátily se do utkání. Mersin začal hrát agresivněji v obraně, což mu přinášelo ovoce. Navíc zlepšené hra probudila i do té doby spíše vlažné publikum. Do poslední čtvrtiny tak USK vstupovalo s náskokem deseti bodů.

Nicméně závěrečnou část basketbalistky USK otevřely skvěle, a to hlavně díky dvěma rychlým tříbodovým pokusům. Ty se staly i bodem, kdy hráčky pražského USK odvrátily jakýkoliv tlak domácích a po zbytek poslední čtvrtiny jasně dominovaly. Nakonec ovládly závěrečnou pasáž o 18 bodů a celkově tak zvítězily 95:67.

Znovu po pěti letech tak dosáhly na bronzové medaile v Eurolize. Nejvíce bodů nastřílela za USK Valeriane Ayayiová. K patnácti bodům z prvního poločasu přidala v tom druhém ještě dalších šest. A jako jediná hráčka zápasu pokořila dvacetibodovou hranici. Skvělé utkání odehrála i Ezi Magbegorová, která zaznamenala double double za 13 bodů a 10 doskoků. 

Final Four Evropské ligy basketbalistek v Mersinu (Turecko):

O 3. místo:

ZVVZ USK Praha – Mersin 95:67 (27:18, 52:36, 66:56)

Nejvíce bodů: Ayayiová 21, Cazorlaová 19, Magbegorová a Vyoralová po 13  Kissová 19, Copperová 18, Epoupaová 14. Fauly: 22:19. Trestné hody: 22/20  21/15. Trojky: 11:8. Doskoky: 47:35.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články