Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Krejčí s Atlantou prohrál v Minnesotě. Zapsal pět bodů a dvě asistence

Atlantě ani Vítu Krejčímu se v nočním programu NBA příliš nedařilo. Heat prohráli na hřišti Minnesoty 106:109 a český basketbalista si na konto připsal jen pět bodů a dvě asistence. Krejčí se na palubovku dostal na závěrečných sedm minut. Minnesota se výhrou dotáhla na první místo Západní konference, kde před posledním kolem mají shodnou bilanci hned tři týmy. 

Vít Krejčí
zdroj: ČTK / Profimedia

Atlantě s Minnesotou se vracejí zraněné hvězdy. Za Timberwolves po osmnáctizápasové absenci nastoupil Karl-Anthony Towns. V dresu Atlanty pak podruhé po šestitýdenní pauze naskočil Trae Young. A podle očekávání jeho návrat sebral minuty českému reprezentantovi. Toho dokonce trenér Quin Snyder nechával celý zápas sedět na lavičce, ale sedm minut před koncem udělal překvapivý tah, když za vyrovnaného stavu stáhl ze hřiště opory a nechal utkání dohrávat náhradníky.

Atlanta už se nemohla v tabulce posunout, věděla, že půjde do předkola play-off z desáté příčky a čeká ji souboj v Chicagu, Snyder si tak otestoval, jak hráči z lavičky budou hrát pod tlakem bez podpory hvězd Hawks. Krejčí se snažil tým táhnout, nájezdem a vzápětí trojkou poslal svůj tým do vedení 98:96.

Pak ale čtyři své střely minul včetně trojky 14 vteřin před koncem, kterou mohl skóre vyrovnat. Dvakrát ho při nájezdu zblokoval jeden z nejlepších obránců NBA Rudy Gobert. Krejčí měl i dvě hezké asistence, nejprve zadovkou a poté 20 vteřin před koncem přihrál spoluhráči na smeč.

Minnesotu k výhře dotáhl právě Gobert, který měl stoprocentní střelbu a dal 25 bodů, 19 doskoků a 5 bloků. Timberwolves se tak aktuálně dělí o první místo na Západě a poslední kolo základní části bude hodně napínavé. Oklahoma City totiž využila oslabení Milwaukee o hvězdy Damiana Lillarda a Giannise Antetokounmpa a bez větších potíží zvítězila, když vedla už o 29 bodů.

Denver překvapivě zaváhal se San Antoniem. Velký zápas odehrál hvězdný nováček Victor Wembanyama, který v přímém souboji přehrál hvězdu ligy Nikolu Jokiče. Mladý Francouz nasbíral 34 bodů a dvanáct doskoků, zatímco dvojnásobný MVP Jokič měl 22 bodů a dvanáct doskoků a ve vyrovnané koncovce se přes Wembanyamu neprosadil. Mimo jiné na něm udělal útočný faul a byl také Francouzem zblokován.

Nuggets tak v posledních třech minutách dali jediný koš a Spurs zápas otočili dvěma koši Devonteho Grahama v koncovce. Vítězný padl vteřinu před koncem po rychlém protiútoku.

"Tohle je možná největší vítězství v sezoně. Přesně takové zápasy potřebujeme pro to, aby se náš mladý tým zlepšoval a rostl," prohlásil Wembanyama. "Je to velké zklamání. Vše jsme měli ve vlastních rukou," litoval trenér Denveru Michael Malone. V posledním kole čeká na Denver Memphis, Minnesota se utká s Phoenixem a Oklahoma City s Dallasem.

Výsledky NBA:

Boston – Charlotte 131:98, Cleveland  Indiana 129:120, Dallas  Detroit 89:107, Golden State  New Orleans 109:114, LA Clippers  Utah 109:110, Memphis  LA Lakers 120:123, Miami  Toronto 125:103, Minnesota  Atlanta 109:106 (za hosty Krejčí 5 bodů, 2 asistence), New York - Brooklyn 111:107, Oklahoma City  Milwaukee 125:107, Philadelphia  Orlando 125:113, Portland – Houston 107:116, Sacramento  Phoenix 107:108, San Antonio  Denver 121:120, Washington  Chicago 127:129.

Zdroj
ČT sport, ČTK, NBA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články