Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Olomoucko v předkole play-off vyloupilo USK, Kolín podlehl Ostravě

Předkolo play-off basketbalistů o dvě postupová místa začalo výbuchem domácích mužstev. Basketbalisté Kolína nestačili na Ostravu 76:83. Hráči USK Praha nestačili na Olomoucko poměrem 66:76. Po těchto sériích budou pokračovat vyřazovací boje, kde mají jisté místo vítěz nadstavbové části Nymburk, obhájce titulu Opava, Ústí nad Labem, Děčín, Brno a Pardubice.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr utkání USK Praha – Olomoucko

Oba úspěšnější celky budou moci v pátek série hrané na dvě vítězství ukončit před svými diváky, případné třetí zápasy by se v neděli vrátily do Prahy a Kolína.

Kolínu patřil úvod zápasu, ale ve druhé čtvrtině šli po desetibodové šňůře do vedení Ostravané, a byť se ani jim nepodařilo jít do dvojciferného náskoku, už domácí před sebe nepustili. Středočeši sice dali 16 trojek, ale spotřebovali na ně 46 pokusů a doplatili na úzkou rotaci.

Hráči z domácí lavičky přispěli dohromady jen deseti body. Kouč Predrag Benáček poukázal na zdravotní stav týmu. "My jsme dělali všechno, co bylo v našich silách, já obdivuju ty kluky a chci jim poděkovat, že čtyři hráči z těch deseti hráli buď nemocní, nebo pod injekcemi zranění," konstatoval kolínský trenér.

Kapitán jeho týmu Adam Číž a Filip Novotný trefili každý šest trojek a s 25 a 21 body ovládli střeleckou statistiku zápasu, k tomu si Milenko Veljkovič připsal double double za 10 bodů a 13 doskoků, ale na vyrovnanější kádr soupeře to nestačilo. Lídrem hostů byl se 17 body jeden z hráčů mimo základní sestavu David Škranc, ostravská lavička celkem přispěla 38 body.

"Ve druhé a poslední čtvrtině jsme velice dobře bránili. Měli jsme trošku problém s domácími střelci, ale nakonec jsme vyhráli a jedeme domů s vítězstvím," řekl ostravský asistent kouče Nihat Gürbüz.

Olomoucko si už v první čtvrtině vypracovalo dvouciferný náskok a zápas Hanáci poté kontrolovali, byť v závěru se ještě domácí přiblížili na čtyřbodový rozdíl. "Jsme rádi, že jsme dokázali vyhrát a získat první výhru v nadstavbě po třech letech. Ale práce ještě není u konce. Nebyl jsem spokojen s tím, jak jsme doskakovali míče, nebyl jsem spokojen s tím, jak jsme zakončili zápas," řekl americký kouč Olomoucka Andrew Hipsher.

Hosté navázali na lednovou jednobodovou výhru nad Pražany, přitom nasadili do zápasu jen sedm hráčů. Střelecky je táhl Amin Adamu s 19 body, v dresu USK dal 16 bodů Ondřej Švec.

"Dostali jsme velkou facku, musíme se z toho oklepat a pro nás jednoznačně nic nekončí. Pojedeme do Olomouce vyhrát a vrátit boj zpátky na Folimanku," prohlásil asistent trenéra USK Martin Bašta.

Předkolo play-off basketbalové ligy mužů – 1. zápasy:

Kolín – Ostrava 76:83 (17:11, 36:41, 57:61)

Nejvíce bodů: Číž 25, Novotný 21, Stegbauer a Veljkovič po 10 – Škranc 17, Rhodes a Madden po 13.

USK Praha – Olomoucko 66:76 (13:22, 30:43, 50:57)

Nejvíce bodů: Švec 16, Vyroubal 14, Williams 10 – Adamu 19, McBrayer 17, Klepač 13.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články