Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Po USK si semifinále play-off zajistily také brněnské Žabiny

Po obhájci titulu USK Praha postoupily do semifinále play-off ligy také Žabiny Brno. Úřadující vicemistryně porazily Ostravu 71:41 a sérii vyhrály 3:0. Kapitánka Natálie Stoupalová přispěla k vítězství šestnácti body a patnácti doskoky.

Radost basketbalistek Žabin Brno
zdroj: Žabiny Brno

"Opět není úplná spokojenost s předvedenou hrou, i když z těch tří zápasů byl tento asi nejlepší, zejména v úvodu a v útoku. Měli jsme hodně míčů, které jsme si dobrým pohybem půjčovali. Neproměňovali jsme ale s velkým procentem úspěšnosti," řekl asistent trenéra Žabin Michal Martišek. "Jsme rádi, že to máme za sebou. Teď nás čeká týden tvrdé přípravy na semifinále, kde to bude daleko těžší."

Další brněnský KP Tany se přiblížil postupu jasnou výhrou nad Chomutovem 71:57 a vede 2:1 na zápasy. Nejlepší hráčkou zápasu byla Anežka Kopecká, která dala 21 bodů. Svěřenkyně trenérky Marcely Krämer se pokusí ukončit sérii s loňskými bronzovými medailistkami v pátek. V předchozím duelu v Chomutově v neděli vedly až o 12 bodů, ale po výpadku v poslední čtvrtině prohrály o devět bodů.

Úvodní dva zápasy mezi Slavií a Hradcem Králové rozhodl jediný bod, tentokrát Pražanky zvítězily doma přesvědčivě 79:64 a ujaly se vedení 2:1 na zápasy. Historický postup mezi nejlepší kvarteto soutěže mohou vybojovat v pátek na východě Čech.

Nejlepší ligová střelkyně Alena Hanušová se podílela na výhře slávistek 24 body a 11 doskoky. Oporám hostů se nedařilo, Kateřina Zeithammerová dala čtyři body a Pamela Effangová tři.

Čtvrtfinále play-off basketbalové ligy žen – 3. zápasy:

Žabiny Brno – Ostrava 71:41 (18:13, 36:22, 53:34)

Nejvíce bodů: Stoupalová 16, Hamzová a Záplatová po 11 – Pagánová 10, Selcovová 8, Halátková 7. Konečný stav série: 3:0.

Slavia Praha – Hradec Králové 79:64 (22:18, 47:31, 64:45)

Nejvíce bodů: Hanušová 24, Suchanová 14, Ježková 10 – Šubrtová a Vydrová po 10, Havrylčyková 9. Stav série: 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články