Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk si doma poradil s Ústím a upevnil si vedení v lize

Souboj nejlepších dvou týmů v lize basketbalistů přinesl vítězství Nymburku. Středočeši si poradili s Ústím nad Labem celkovým skóre 86:72 a k výhře jim dopomohla nejenom dobrá obrana, ale také vyšší střelecká efektivita. Nymburk má stále tři zápasy k dobru, Ústí má stále šanci udržet přímý postup do čtvrtfinále play-off. 

Basketbalisté Nymburku
zdroj: Facebook/Basketball Nymburk

"Dnes jsme byli hodně odolní. I když se soupeř několikrát snažil dotáhnout, tak jsme vždy našli způsob, jak znovu odskočit. Ať už díky útočnému doskoku nebo nájezdům," uvedl nymburský trenér Francesco Tabellini.

"Výkon i výhra pro nás byly hodně důležité, protože jsme teď trochu v nouzové situaci a kvůli zdravotním potížím nám chybí hráči," dodal. Na nymburskou marodku přibyl Jaromír Bohačík, do hry se ale vrátil Ondřej Sehnal. Hosté hráli bez kapitána Ladislava Pecky.

Skóre otevřel z trestného hodu ústecký Ty Nichols, ale bylo to jediné vedení hostů v zápase. A tím, že nejlepší střelec ligy proměnil jen jednu ze dvou šestek, jako kdyby odstartoval trápení ústeckého týmu při trestných hodech. V utkání jich hosté minuli celkem 16 z 30, samotný Nichols, který s 12 body zaostal téměř o deset za svým průměrem, jich nedal pět.

"Pokud chcete vyhrát v Nymburce, musíte zahrát nadstandardně. A to se nám dnes nepovedlo. Chyběla nám energie. Měli jsme v nohách zápas s Nymburkem doma a středeční derby (v Děčíně), a to se projevilo," řekl ústecký kouč Jan Šotnar.

Ústeckým lídrem byl Maverick Rowan s 22 body. Nymburk měl ve svém středu dva dvacetibodové střelce Jitauriouse Gordona (24) a Mylese Stephense (22). Hosté prohráli po třech výhrách a mají jen jedno vítězství náskok na Opavu, která má zápas k dobru.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 3. kolo nadstavby, skupina A1:

Nymburk - Ústí nad Labem 86:72 (23:11, 40:32, 63:54)

Nejvíce bodů: Gordon 24, Stephens 22, 3. Tůma 11 - Rowan 22, Martin 13, Nichols 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články