Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Real stále králem poháru, Barceloně nepomohly ani skvělé výkony českých reprezentantů

Jan Veselý se ve finále Španělského poháru blýskl dvanácti body a pěti doskoky, deset bodů zaznamenal i rozehrávač Tomáš Satoranský. Přesto se v Královském poháru museli s Barcelonou spokojit se stříbrnými medailemi. Realu Madrid podlehli před zaplněnou halou v Málaze 96:85.

Real si další titul zasloužil i ráznějším vstupem do utkání. Barcelona sice přesnými trojkami nepovolila vedoucímu celku ACB ligy odskočit hned v úvodu na dvouciferný rozdíl, podruhé však stejně zareagovat ve čtvrté čtvrtině nedokázala.

Šťastným "dopinknutím" v poslední vteřině první desetiminutovky španělský pivot Willy Hernangomez srovnal po nájezdu Nicolase Laprovittoly skóre na 19:19. A přesnější ruku v zakončení měl i jeho spoluhráč Nikola Kalinič, který úspěšnou trojkou v poslení sekundě poslal Barcelonu o poločase do šaten s dvoubodovým vedením.

Že zpoza tříbodového oblouku umí skórovat, předvedli v zápětí i basketbalisté Realu Madrid. V útoku si skvělým pohybem vytvářeli volné pozice pro střely, které nemíjeli. Barcelona necelých pět minut před koncem základní hrací doby ztrácela na svého rivala děvět bodů. Naděje na zvrat dlouho držel pod košem pivotman Jan Veselý.

Dvě a půl minuty do konce se však vyfauloval a finálový duel tak pro českého dlouhána skončil. Real si týmovým výkonem dokráčel pro historicky 29. titul Královského poháru a po vítězství 96:85 i nadále zůstává nejlepším týmem této soutěže. Tomáš Satoranský v nedělním zápase přispěl 10 body.

Finále Španělského poháru:

Real Madrid – Barcelona 96:85 (19:19, 43:45, 66:63)
Nejlepší hráči: Deck, Musa a Poirier všichni po 13 – Parker 14, Veselý 12, Satoranský 10.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články