Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Basketbalisté Kolína a Děčína jsou kvůli koronaviru v karanténě

Basketbalisté Kolína a Děčína jsou kvůli nákaze koronavirem v týmu v desetidenní karanténě a neodehrají nejbližší tři ligové zápasy. Na palubovky se tak vrátí až v říjnu.

Utkání Opava - Děčín
zdroj: ČTK autor: Géla František

Mluvčí kolínského klubu Jana Kubartová v tiskové zprávě uvedla, že do desetidenní karantény šli všichni hráči a realizační tým.

"U několika z nich se projevily příznaky onemocnění covid-19, které bylo potvrzeno testem. V nejbližších dnech budou testováni všichni hráči a členové realizačního týmu," uvedla.

Kolín tak neodehraje v sobotu domácí zápas proti Opavě, středeční duel v Pardubicích ani v sobotu 26. září další domácí utkání proti Ostravě.

Geosan zatím v nové sezoně stihl sehrát pouze před týdnem v pátek zahajovací duel v Brně, kde podlehl 61:78.

Protože Brňané následně kvůli koronaviru v týmu šli do karantény, neodehrál Kolín z preventivních důvodů středeční zápas proti favorizovanému Nymburku.

Basketbalisté Děčína museli do karantény kvůli pozitivnímu testu jednoho člena realizačního týmu. "V pondělí se navíc všichni, kterým byl uložen pobyt v karanténě, podrobí testům na přítomnost koronaviru," sdělil klub na webu.

Válečníci, kteří mají dosud na kontě jednu výhru a jednu porážku, tak vedle již dříve odloženého sobotního duelu s Brnem nesehrají ve středu zápas v Nymburce ani víkendové utkání doma s Opavou.

Brno ve čtvrtek oznámilo, že nákaza koronavirem byla zjištěna dohromady u třinácti hráčů a členů realizačního týmu. Také brněnský klub neodehraje minimálně tři příští zápasy NBL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články