Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

USK nepřipustil překvapení. Má třináctý titul a k rekordu mu chybí jediný triumf

Vyhrály také třetí finálový duel a dosáhly na devátý titul v řadě. Basketbalistky USK Praha zdolaly brněnské Žabiny 93:56, sérii ovládly 3:0 na zápasy a sbírku triumfů rozšířily na číslo 13 v samostatné české soutěži. Od rekordu Brňanek je tak dělí jediný úspěch.

USK Praha – Žabiny Brno
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

USK sice nastoupil bez dvou opor Alyssy Thomasové a Aleny Hanušové, ale senzaci soupeřkám nedovolil. Už v prvním poločase si domácí hráčky vypracovaly až devětadvacetibodový náskok, který po přestávce ještě navýšily. Nejlepší střelkyní USK byla Isabelle Harrisonová, která dala 26 bodů a byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou série.

"Abych byla upřímná, tak jsem se o vítězství nebála," řekla kapitánka Kateřina Elhotová, která s USK získala už desátý titul. "Může se zdát, že vyhrát byla sranda, ale já si toho nesmírně vážím a doufám, že vítěznou sérii ještě prodloužíme," přidala.

Třetí tým letošního ročníku Evropské ligy navázal na předchozí finálová vítězství 108:51 a 93:70 a v české lize prodloužil sérii neporazitelnosti na 173 zápasů. "Každou sezonu čekáme, že nás někdo po těžkém euroligovém utkání a cestování nachytá na hruškách, ale ukazuje se, že tým máme postavený tak, že českou ligu nepodceňuje a bere ji jako přípravu na Euroligu. Doufám, že série ještě nějakou chvíli vydrží," uvedla trenérka USK Natália Hejková.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK Praha slaví devátý titul v řadě a celkově potřinácté

Pražanky nenašly přemožitele od dubna 2013 a ziskem třináctého titulu se přiblížily rekordu Žabin, které naposledy vyhrály ligu v roce 2010 a ve finále byly po pěti letech. "Tohle určitě neomrzí. Dnes mi volali ze slovenských novin, že to bude můj celkově dvaadvacátý titul," řekla Hejková.

"Ale to je úplně jedno. USK teď vyhrálo jednadvacátý a to nás moc těší," připomněla slovenská trenérka, že pražský celek má na kontě také osm československých titulů. A sbírku bude podle všeho nadále rozšiřovat. "Jsme v situaci, že tým zůstává pohromadě, takže to by mohlo být zárukou, že opět budeme na špičce českého basketbalu," dodala Hejková.

Finále play-off ligy basketbalistek - 3. zápas:

USK Praha - Žabiny Brno 93:56 (29:16, 54:28, 76:41)
Nejvíce bodů: Harrisonová 26, Režanová 21, Kateřina Elhotová a Romerová po 13 - Dudášová 18, Vacková 7. Fauly: 21:22. Trestné hody: 24/15 - 13/8. Trojky: 2:6. Doskoky: 39:29. Konečný stav série: 3:0.

Konečné pořadí ročníku 2018/19: 1. USK Praha, 2. Žabiny, 3. Hradec Králové, 4. KP Brno, 5. Nymburk, 6. Trutnov, 7. Slavia Praha, 8. Slovanka MB, 9. Ostrava, 10. Teamstore Brno, 11. Strakonice.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články