Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Zázrak se v Rusku nekonal, basketbalistky USK nestačily na suverénní Kursk

Jednoznačnou porážkou s obhájcem titulu skončilo čtvrté vystoupení basketbalistek ZVVZ USK Praha v letošním ročníku Euroligy. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové nezaskočily domácí Dynamo Kursk a dosud neporaženému lídrovi skupiny A podlehly 88:109. Tým z české metropole proto aktuálně disponuje vyrovnanou bilancí 2-2. 

Je nám líto, video expirovalo.
Hráčky USK nestačily v Eurolize na Kursk

Přes sto bodů inkasoval USK poprvé od ledna 2009, kdy prohrál se Spartakem Moskva. "Já si nepamatuji, že bych někdy v Eurolize dostala přes sto bodů. Propadly jsme v obraně, nebyly jsme dostatečně agresivní a byl tam špatný pohyb," řekla Hejková.

Už úvod utkání naznačil, že hráčky USK mají až příliš velký respekt z favorizovaného soupeře. Nechytily se v obraně ani v útoku, brzy prohrávaly o 11 bodů, což udalo ráz celému zápasu. Zatímco Dynamo sebevědomě potvrzovalo roli favorita, omlazený celek z hlavního města se marně snažil ztrátu dohnat.

Malá šance přišla začátkem druhé čtvrtiny, kdy rozdíl klesl na sedm bodů, ale poté Kursk šňůrou 9:0 znovu odskočil a nakonec ještě před přestávkou získal více než dvacetibodový náskok, jejž víceméně udržoval až do konce. 

Zatímco trenérka hostí Natália Hejková se mohla opřít pouze o základní sestavu, ve které Kateřina Elhotová, Amanda Zahuiová, Marta Xargayová a DeWanna Bonnerová nasbíraly 17 až 21 bodů, soupeř těžil ze silné lavičky. Jako náhradnice začala i bývalá hlavní hvězda USK Sonja Petrovičová. I přesto nakonec stihla 21 bodů a byla nejužitečnější hráčkou duelu.

"Kursk je velmi dobrý tým. Střežit Sonju Petrovičovou pro mě bylo opravdu těžké, jelikož je vyšší a stejně si vystřelí, i když ji těsně bráním. Nicméně určitě umíme odehrát lepší zápas v obraně než dnes," připustila kapitánka Kateřina Elhotová.

Utkání 4. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:

Dynamo Kursk - ZVVZ USK Praha 109:88 (27:18, 55:34, 74:62)
Nejvíce bodů: Petrovičová a Ogwumikeová po 21, Princová a McCoughtryová po 19 - Zahuiová 21, Xargayová 20, Kateřina Elhotová 19, Bonnerová 17.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články