Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Golden State slaví po 39 letech vítězství v divizi

New York - Basketbalisté Golden State po 39 letech ovládli Pacifickou divizi. Nejlepší tým soutěže o tom rozhodl úterním vítězstvím na hřišti Portlandu 122:108. Nejvýrazněji se o to zasloužil Stephen Curry, jenž zaznamenal 33 bodů a deset asistencí.

Portland - Golden State
zdroj: ČTK/AP

"Možná to trochu tlumíme, ale všichni jsme pyšní na to, co se nám povedlo. Ještě máme jedenáct zápasů na to, abychom to vylepšili a každý z nás se na to soustředí," uvedl Curry. Warriors stříleli z pole s nejvyšší úspěšností v sezoně (60,2 procenta). Portlandu nepomohlo 29 bodů Damiana Lillarda. (VIDEO)

Velké drama se odehrálo v Milwaukee v přímém souboji konkurentů o postup do play-off. Domácí Bucks dokázali proti Miami v poslední čtvrtině smazat čtrnáctibodové manko, přesto v koncovce měli o dva body navrch hosté. Necelých 11 sekund před koncem rozhodčí odpískali rozskok. K němu se postavil za Miami Michael Beasley, který měří o 18 centimetrů více než domácí Jerryd Bayless. Míč ale získal právě Bayless, jenž neúspěšně najel do koše. Zdánlivě ztracený míč vybojoval Zaza Pačulija pro Khrise Middletona a ten trojkou zároveň se závěrečným klaksonem rozhodl o výhře Bucks 89:88.

"Věděl jsem, že dochází čas a že můžu míč jen chytit a hned vystřelit," řekl k rozhodujícímu momentu Middleton, který měl před poslední střelou úspěšnost při trojkových pokusech 1/7. Milwaukee si na šesté pozici ve Východní konferenci zajistilo náskok dva a půl zápasu právě na sedmé Miami. (VIDEO)

O náskok 14 bodů přišlo i San Antonio v texaském derby. Dallas se zotavil z bídné první čtvrtiny a nakonec zvítězil 101:94. Monta Ellis k výhře přispěl 38 body. (VIDEO)

Výsledky NBA

Dallas - San Antonio 101:94, Detroit - Toronto 108:104, Milwaukee - Miami 89:88, Oklahoma City - LA Lakers 127:117, Sacramento - Philadelphia 107:106, Portland - Golden State 108:122.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články