Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Brňanky nezastavily sérii porážek ani proti Salamance

Brno - Basketbalistky IMOSu Brno v Evropské lize opět vysoko prohrály. V 6. kole podlehly na domácí palubovce Salamance 55:88. Tým Jana Bobrovského zůstává ve skupině B jediným týmem bez vítězství, šňůra jeho porážek v Eurolize se protáhla už na jedenáct zápasů.

Utkání Brno - Salamanca
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

České vicemistryně zcela propadly v úvodní čtvrtině, kterou prohrály 12:33. Poprvé a naposled v zápase vedly Brňanky po úvodním koši Hindrákové, od té chvíle hrály bojácně. Soupeřkám nechávaly hodně prostoru hlavně pod košem. "Určitě by mělo utkání jiný ráz, pokud by první čtvrtina nedopadla tak špatně. V ní byla vidět obrovská převaha našich soupeřek. V této době nás lámaly více rychlými protiútoky než hrou pod košem," uvedl kouč Brňanek Jan Bobrovský.

Po zpackaném úvodu hráčky IMOSu ve druhé čtvrtině setřásly přílišný respekt ze španělského týmu. Zpřesnily obranu a také se částečně zlepšily v koncovce. Podařilo se jim alespoň zastavit narůstání v rozdílu skóre. "Naše hráčky se v této části trochu vzpamatovaly, hrály dobře. Pro mě je pozitivní, že odvedly solidní výkon i mladé holky. Trochu mě mrzí, že Mainclová po slibném začátku, kdy se prosazovala pod košem, nyní ztrácí lesk," řekl Bobrovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih basketbalového utkání Brno - Salamanca

Po změně stran už opět převzala režii utkání Salamanca. Brněnským oporám ubývaly síly a vzhledem k úzkému kádru je hráčky z lavičky nenahradily. Nejvíce pokulhávala domácím basketbalistkám koncovka. Střílely z nepřipravených pozic a jejich produktivita se pohybovala pouze okolo 38 procent. Salamancu střelecky táhly k jednoznačnému vítězství americké posily Murphyová s Robinsonovou a Chorvatka Režanová, která si připsala 15 doskoků.

V brněnském týmu se nejvíce dařilo americké rozehrávačce Fontenetteová, která zaznamenala 17 bodů. Její krajanka Smithová k 10 bodům přidala 11 doskočených míčů. "Zase jsme prohrály, z tohoto pohledu je těžké utkání hodnotit. Ale z pozitivních věcí bych vyzvedla, že jsme bojovaly ve druhém poločase. Škoda, že nám nevyšel začátek zápasu. V něm uplatňovaly soupeřky výškovou převahu a zakončovaly dobře rychlé protiútoky," řekla Kateřina Hindráková.

IMOS Brno - Avenida Salamanca 55:88 (12:33, 34:51, 44:69)

Nejvíce bodů: Fontenetteová 17, Stejskalová 13, Smithová 10 - Murphyová 18, Režanová 16, Fernándezová 13, Robinsonová 13. Trestné hody: 4/2 - 18/13. Fauly: 13:8. Doskoky: 18:27.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články