Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češkám těsně unikla medaile na MS v basketbalu 3x3

Moskva - České basketbalistky byly velmi blízko první medaili z mistrovství světa v kategorii 3x3. Na šampionátu v Moskvě tým složený z bývalých reprezentantek běžného pětkového basketbalu Veroniky Bortelové, Kateřiny Zohnové, Michaly Hartigové a Petry Reisingerové prošel až do semifinále bez jediné porážky. Pak však svěřenkyně trenérky Michaely Uhrové nestačily na domácí Rusko a v utkání o bronz těsně prohrály 12:14 s Belgií, kterou táhla jedna z nejlepších evropských pivotek v historii Ann Wautersová.

Je nám líto, video expirovalo.
České basketbalistky dobyly 6. místo na MS 3x3

I tak ale český výběr vylepšil šesté místo z premiérového MS 3x3 z roku 2012. "Čtvrté místo je úspěch. Teď nás mrzí, že jsme bez medaile, je to ale lepší výsledek než před dvěma lety. Kdyby se takhle dařilo postupovat dál, za dva roky bude medaile," řekla Bortelová, vicemistryně světa z pětkového basketbalu.

Vylepšit předloňské umístění se povedlo i mužské reprezentaci pod vedením kouče Michala Kruka. Zatímco před dvěma lety skončili Češi patnáctí, tentokrát tým ve složení Jan Stehlík, Filip Zbránek, Martin Gniadek a Martin Jakeš obsadil šesté místo, když porazil mimo jiné i výběr USA. Češi ve čtvrtfinále vypadli s pozdějšími mistry světa z Kataru, mezi ženami triumfovaly Američanky.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články