Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nymburk v sezoně ani jednou neprohrál a slaví 11. titul v řadě

Nymburk – Titul, a rovnou tím nejsuverénnějším možným způsobem, získali basketbalisté Nymburka. Ve finálové sérii porazili Prostějov 3:0 na zápasy, když v posledním duelu zvítězili 97:63, a jako první tým v historii neprohráli ani jedno jediné utkání v celém ligovém ročníku. Po zásluze se tak hráči Nymburka mohou radovat ze zisku jedenáctého mistrovského titulu v řadě.

Nymburk slaví další titul
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Vyhrát bez jediné porážky je hezký bonus. Nehledě na to, jaký je rozdíl mezi ekonomickými možnostmi Nymburku a zbytku ligy a kvalitou hráčů, tak nikdy není snadné neprohrát. I my měli několikrát namále, ve Svitavách jsme vyhráli až v prodloužení. Není to jednoduché za žádných okolností a můžeme na to být pyšní," řekl český reprezentant Jiří Welsch. 

Zatímco v předchozích dvou finálových utkáních dokázal Prostějov držet s favoritem krok celý poločas, tentokrát se mu to povedlo jen pět minut. Hostům, kterým znovu chyběl zraněný Radek Nečas, se nedařilo zastavit nymburský útok a domácí na útočné polovině zářili. Jen za poločas nastříleli 60 bodů, z toho 17 bodů dal aktivní Tre Simmons.

"Naděje plápolala první čtvrtinu, pak to vzal do své ruky Simmons a bylo to jako hrát proti zdi. Hrát s rozjetým Nymburkem je opravdu těžké," připustil prostějovský trenér Zbyněk Choleva. "Nám se podařilo dobře začít, Tre přinesl velkou útočnou sílu a zlomil to. Tre už chce domů, takže tuto motivaci přetavil na hřiště. Je to náš útočný hráč číslo jedna a dnes to předvedl. Jeho výkon byl obdivuhodný," pochválil Simmonse Welsch. 

Právě jeho trojka společně s klaksonem na konci první čtvrtiny hodně nabourala morálku Prostějova a amerického ostrostřelce nažhavila. Simmons ve druhé čtvrtině vedl zdrcující nápor, vedle velmi dobré střelby navíc domácí i skvěle bránili. Hosté se na každý koš nadřeli, zatímco nymburští hráči rychlými brejky a trojkami získali už v první půli náskok 27 bodů.

Prostějov neměl fyzické ani psychické síly, aby se zápasem ještě něco udělal, ale hráči nic nevypustili a bojovali se soupeřem i sami se sebou. Frustrovaní vývojem však hosté podrážděně reagovali na výroky sudích, za což si Dušan Pandula vysloužil technickou chybu a vyfauloval se už v úvodu třetí čtvrtiny.

Nymburk si bez problémů hlídal náskok, přestože ve hře protočil celý kádr a v útoku už se mu nedařilo tak jako v první půlce."Hodně mě mrzí, že se pachtíme celou sezonu, dostaneme se do finále a místo toho, abychom skákali radostí, tak jsme naštvaní z vysoké prohry. Přitom Nymburk je tým pro jinou soutěž. My s nimi možná můžeme uhrát jeden zápas, ale ne celou sérii," prohlásil Choleva. 

O vítězi nebylo pochyb a fanoušci začali oblékat mistrovská trička už v úvodu poslední čtvrtiny. Nad jejich hlavami se objevily cedulky s číslicí jedenáct a halou znělo skandování "Mistři, mistři". 

Nymburk - Prostějov 97:63 (25:18, 60:33, 82:54) Nejvíce bodů: Simmons 19, Mahalbašič 17, Hruban 13 - Švrdlík 12, Slezák 11, Marko 10. Rozhodčí: Dolinek, Hruša, Hošek. Fauly: 20:26. Trestné hody: 29/23 - 16/11. Trojky: 10:6. Konečný stav série: 3:0. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články