Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češky hrají o body pro osmifinále. Proti Chorvatkám je třeba bránit jinak

Trélazé (Francie) - České basketbalistky si mohou ve třetím zápase na mistrovství Evropy vylepšit pozici před osmifinálovou fází. Postup mají zajištěn, v závěrečném duelu základní skupiny D s Chorvatskem však mají o co hrát. Výhra by pro svěřenkyně trenéra Lubora Blažka znamenala, že by do osmifinále prošly s jedním vítězstvím a jednou porážkou. Výsledek s vyřazenou Litvou se započítávat nebude. Utkání v Trélazé začne v 18:30. Přímý přenos odvysílá ČT sport a náš web. Už od 12:25 můžete sledovat duel Litva – Bělorusko.

České basketbalistky
zdroj: ČTK autor: David Šváb

Na zápas s Chorvatskem bude muset český tým změnit styl, jelikož zatímco Bělorusko a Litva útočily hlavně přes pivotky, Chorvatky táhnou menší hráčky jako Mišuraová, Ivezičová, Ciglarová a Lelasová.

"Jejich hra je velice zajímavá, protože hrají hodně ve dvojicích, a když dochází k výpomoci, tak to trestají. Budeme muset bránit jinak," řekl trenér Lubor Blažek.

Věří však ve vítězství, jelikož s Chorvatkami na velké akci ještě neprohrál. Loni na olympijských hrách v Londýně Češky pod jeho vedením vyhrály 89:70 a před dvěma lety na ME ve čtvrtfinále 79:63. "Hrají tady sympatický basket a určitě to nebude jednoduché. Ale pevně věřím, že budeme bojovat jako s Litvou a potvrdíme, že se nám na Chorvatky daří," dodal Blažek.

Češky už znají své další soupeřky

V osmifinálové skupině si Češky zahrají s domácí Francií a Velkou Británií, které si dnes stejně jako Češky, Chorvatky a Bělorusky zajistily postup. Posledního účastníka osmifinálové skupiny F určí přímý souboj mezi Lotyšskem a Srbskem.

Domácí Francouzky procházejí turnajem velmi hladce. Po úvodní výhře 62:39 nad Lotyšskem dnes deklasovaly Srbsko 76:32. Dopředu je žene velmi bouřlivé publikum, které má o zápasy svého týmu velký zájem. Zato brzký postup Velké Británie je poměrně překvapivý. Našlápla k němu výhrou nad Srbskem, kdy v závěru otočila nepříznivé skóre, a dnes přehrála i Lotyšsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články