Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Warriors porazili San Antonio a vyrovnali sérii

Oakland (USA) - Basketbalisté Golden State Warriors porazili v utkání druhého kola play-off NBA San Antonio Spurs 97:87 po prodloužení, stav série je tedy vyrovnaný 2:2. Spurs přitom byli blízko třetí výhře v sérii, když ještě pět minut před závěrem čtvrté části vedli o osm bodů. Domácím se ale podařilo manko dohnat a prodloužení zařídil 30 vteřin před koncem Klay Thompson. Nastavenou pětiminutovku začali Warriors šňůrou 9:0, čímž zápas definitivně rozhodli. Spurs v prodloužení nastříleli pouze tři body.

Utkání Golden State - San Antonio
zdroj: ČTK/AP

"V prodloužení jsme přestali skórovat. Hráli jsme obvyklé akce, náš normální systém, ale prostě to tam nepadalo. Oni v nastavení trefili všechno. Zklamáním je, že jsme je měli tam, kde jsme chtěli. A zkazili jsme to," litoval křídelní hráč Spurs Manu Ginobili.

V týmu Golden State dal Harrison Barnes 26 bodů, což je jeho novým maximem v play-off. Jarett Jack přidal 24 a Stephen Curry 22 bodů. Domácí hráči nasbírali za první tři čtvrtiny 18 ztrát míče, ale ve zbytku utkání už žádnou další nepřidali.

Trenér Warriors Mark Jackson: "Tenhle tým se nepoloží. Tenhle tým se nevzdá. Vypadalo to černě, hrozně černě. Ale našli jsme cestu, jak je v obraně zastavit a v útoku dobře zahrát akce."

Nejlepším střelcem San Antonia byl s 21 body Ginobili, 19 bodů a 15 doskoků přidal Tim Duncan. Spurs i počtvrté v sérii prohráli na doskoky. Oba týmy střílely s velmi nízkou úspěšností: Spurs si připsali 35,5 procenta, soupeř 38. Warriors se tak poprvé od roku 1975 povedlo zvítězit v utkání, ve kterém stříleli s úspěšností pod 40 procent.

Západní konference - 4. zápas

Golden State - San Antonio 97:87 po prodl. (stav série 2:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články