Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté Houstonu poprvé porazili Oklahomu

New York - Basketbalisté Houstonu na čtvrtý pokus poprvé v play off porazili Oklahomu a po vítězství 105:103 odvrátili první postupový mečbol favorizovaného soupeře. Ve Východní konferenci odmítl vyřazení Brooklyn, který po výhře 110:91 snížil v sérii s Chicagem na 2:3, a doma uspěla i Atlanta proti Indianě, s níž má po výhře 102:91 vyrovnanou bilanci 2:2.

Utkání Houston - Oklahoma
zdroj: ČTK/AP

Houston předchozí dva zápasy těsně prohrál, poté co ztratil v poslední čtvrtině vedení. "Ty dvě porážky bolely a byli jsme frustrovaní. Nechtěli jsme zažít něco takového potřetí za sebou," řekl nejlepší střelec domácího týmu Chandler Parsons, autor 27 bodů.

Thunder táhl s 38 body Kevin Durant, v závěru pěti body za sebou snížil vedení hostů na dva, ale Reggie Jakckson a v poslední vteřině po doskoku ani Serge Ibaka bezprostředně z pod koše nedokázali poslat zápas alespoň do prodloužení.

Brooklyn nedovolil Chicagu vyhrát čtvrtý zápas za sebou, ale byť duel skončil zatím největším rozdílem v sérii, byl dlouho vyrovnaný. Bulls prohrávali ještě čtyři minuty před koncem jen o pět bodů, ale závěr patřil v poměru 15:1 domácím. V jejich dresu nastřílel Brook Lopez 28 bodů a doskočil 10 míčů, Deron Williams přidal 23 bodů a 10 asistencí.

"Dopustili jsme se řady mentálních chyb. Porazili jsme se sami," zlobil se za nepovedenou koncovku pivot Chicaga Joakim Noah. Statistiky Bulls vedl s 20 body hrdina čtvrtého, třikrát prodlužovaného duelu Nate Robinson, který v základní pětce nahradil zraněného Kirka Hinricha.

Atlanta vyrovnala stav série s Indianou díky povedené druhé čtvrtině, po níž vedla v poločase 57:40. Po změně stran se sice Pacers dokázali přiblížit na čtyřbodový rozdíl, ale to bylo maximum. Josh Smith se na výhře Hawks podílel 29 body a 11 doskoky.

1. kolo play-off NBA

Východní konference: 4. zápas: Atlanta - Indiana 102:91 (stav série 2:2), 5. zápas: Brooklyn - Chicago 110:91 (stav série 2:3). Západní konference - 4. zápas: Houston - Oklahoma City 105:103 (stav série 1:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články