Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ve čtvrtfinále NBL šly do vedení týmy Prostějova a Kolína

Ostrava - Prostějov a Kolín vstoupily vítězně do čtvrtfinálových sérií play-off Národní basketbalové ligy. Zatímco Hanáci porazili před vlastními diváky 86:74 Levice, Středočeši zvítězili v Ostravě na palubovce Nové huti 82:81.

BK Prostějov
zdroj: bkprostejov.cz

O nejtěsnější výhře Kolína rozhodl trojkou tři sekundy před koncem Stanislav Zuzák. Ten byl jedním z pouhých pěti hráčů hostů, kteří se zapsali mezi střelce. Každý z nich ale skóroval dvouciferně a přispěl alespoň jednou trojkou, kterých trefili hosté celkem deset. Demarius Bolds a Martin Kříž dali po dvaceti bodech, Zuzák s Emanuellem Ubillou po 16 a zbylých deset přidal Richard Field.

Deset trojek dali i domácí, přičemž čtyřikrát se trefili Jeremiah Wilson a Jan Stehlík, který byl se 17 body i nejlepším střelcem Ostravy. Ve vyrovnaném utkání vedli domácí maximálně o pět a hosté o šest bodů. Kolín byl v poslední čtvrtině stále těsně vpředu, ale osm sekund před koncem se po koši Raahsana Amese ocitla ve vedení 81:79 Ostrava. Zuzák ale stihl skóre otočit a vzájemné měření sil skončilo poprvé v sezoně výhrou hostujícího týmu.

V Prostějově se jako první ujali vedení hosté, ale od stavu 7:12 se Orlům povedla šestnáctibodová šňůra a od té doby vedli až do závěru třetí čtvrtiny dvouciferným rozdílem. Soupeři se přiblížili až na šest bodů, ale po dvou porážkách v nadstavbové části už Prostějov třetí nezdar se slovenským celkem za sebou nedopustil. Pět jeho hráčů dalo 10 a více bodů, nejlepší z nich Kamil Švrdlík přidal k 19 bodům 12 doskoků. V levickém dresu nastřílel Salih Nuhanovič 23 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články