Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Washington nestačil na Toronto, Veselý si nezahrál potřetí za sebou

Washington - Basketbalisté Washingtonu nenavázali na dobré výkony před pauzou pro Utkání hvězd NBA a v úterý prohráli s Torontem 88:96. Český reprezentant Jan Veselý nezasáhl do hry již ve třetím utkání za sebou. Hrdinou dne se stal Joe Johnson z Brooklyn Nets. Proti Milwaukee vybojoval prodloužení, ve kterém pak rozhodl vítěznou střelou.

Washington - Toronto
zdroj: ČTK/AP

Toronto zakončilo druhou čtvrtinu zápasu s Washingtonem úsekem 16:6 a od té doby už neprohrávalo. Wizards se ještě v poslední čtvrtině přiblížili na pětibodový rozdíl, ale Raptors si páté vítězství za sebou pohlídali.

Utkání bylo zvláštní tím, že ve washingtonské aréně se porouchala multifunkční kostka nad palubovkou, a tak se hrálo s časomírou umístěnou na stolku zapisovatelů. "Připadal jsem si zase jako na střední škole. Myslel jsem, že jsme udělali přestupek 24 vteřin, nemohl jsem ty hodiny ani najít," řekl DeMar DeRozan, s 24 body nejlepší střelec Raptors.

Wizards vedl s 25 body Bradley Beal. Vůbec se nedařilo Johnu Wallovi, který proměnil jediný z 12 pokusů z pole a sedmkrát ztratil míč. Vedle Veselého se nedostal do hry ani druhý nejlepší střelec Wizards Jordan Crawford, jehož jméno několikrát vyvolávali domácí fanoušci. Crawford jim po utkání hodil dres, ale s novináři se odmítl bavit.

Veselý nehraje, přesto si nestěžuje

Veselý neprožívá nejlepší období. V jedenácti z posledních patnácti zápasů Washingtonu neodehrál ani minutu, přesto si ale šestý hráč draftu zámořské soutěže z roku 2011 na svou roli v týmu Wizards nestěžuje. "Snažím se být užitečný bez ohledu na to, jestli hraju, nebo jsem na lavičce. Tvrdě pracuji každý den, a když nastoupím, chci odvést to nejlepší," citoval dvaadvacetiletého Veselého server deníku Washington Post.

Trenér Randy Wittman je přesvědčen, že chvíle českého hráče znovu přijde. "Je důležité, aby byl připraven. Musí mi ukázat, že když se mu nedaří, tak s tím bojuje. Že pracuje, nevzdává se a nelituje se. To chci vidět," prohlásil kouč. "Všichni víme, že ti, co nehrají, výhledově dostanou šanci. Pak se ukáže, jak to zvládli. Jestli na to byli připravení, nebo ne," dodal.

Brooklyn porazil Milwaukee 113:111 po prodloužení. Hvězda utkání Johnson nejdříve vyrovnal trojkou 1,3 vteřiny před koncem normální hrací doby na 105:105 a v prodloužení rozhodl střelou se závěrečným klaksonem o prvním vítězství Nets nad Bucks od roku 2009.

Golden State Warriors prohráli pošesté v řadě, když nestačili na Utah 101:115. Domácí ani jednou neprohrávali a o svém vítězství rozhodli ve třetí čtvrtině šňůrou 15:4. Vítěze vedl s 24 body Al Jefferson, o kterém se spekuluje, že by mohl být vyměněn před čtvrteční uzávěrkou přestupů. Stejná možnost se týká i Paula Millsapa, který zaznamenal 14 bodů a 9 asistencí. Warriors nestačilo 29 bodů Stephena Curryho.

San Antonio porazilo Sacramento 108:102 a upevnilo si pozici nejlepšího týmu soutěže. Spurs ke čtvrté výhře v řadě dovedl francouzský rozehrávač Tony Parker 30 body a 11 asistencemi.

Výsledky NBA

Brooklyn - Milwaukee 113:111 po prodl., Denver - Boston 97:90, Detroit - Memphis 91:105, New Orleans - Chicago 87:96, Orlando - Charlotte 92:105, Portland - Phoenix 98:102, Sacramento - San Antonio 102:108, Utah - Golden State 115:101, Washington - Toronto 88:96.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články