Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Washington nestačil ani na nejhorší tým loňské sezony

Charlotte – Ani na nejslabší tým loňského ročníku Charlotte Bobcats nestačil Washington a po šesti odehraných zápasech mají Wizards na svém kontě šest porážek. Washington podlehl Bobcats 76:92, Jan Veselý strávil na palubovce necelých deset minut, aniž by si připsal koš a Wizards tak nejsou poslední jen díky tragickému vstupu Detroitu, který už dokázal prohrát osm střetnutí. Ve skvělém vstupu pokračují naopak New York Knicks, kteří si poradili i s Orlandem.

Washingtonský Martell Webster
zdroj: ČTK/AP

Souboj dvou nejslabších týmů uplynulého ročníku NBA dopadl jednoznačně. Na jaře jasně nejhorší Charlotte přestřílelo soupeře v závěrečných minutách první půle a od té doby zápas kontrolovalo. Po šesti zápasech tak má na rozdíl od Washingtonu bilanci tří výher a tří porážek.

Veselého mužstvo, oslabené o lídry Johna Walla a Neného, zahájilo ligu už druhý rok po sobě sérií neúspěchů, loňská šňůra byla ještě o dva delší než ta aktuální. Nejlepším střelcem Charlotte byl v úterý náhradník Ramon Sessions s 21 body.

Vydařený vstup do soutěže naopak potvrdili hráči New Yorku, kteří zůstali neporažení i po zápase v Orlandu. Vyhráli 99:89 a jako jediní jsou nadále stoprocentní. New York se tradičně mohl opřít o Carmela Anthonyho, jenž nastřílel 25 bodů. "Popáté v řadě jsme soupeři nedovolili dát ve druhé půli přes 40 bodů. A to mi říká, že naše obrana je na tom přesně tak, jak má být," pochvalovali si trenér Mike Woodson.

Další z favoritů soutěže Los Angeles Lakers doma podlehli ještě bez nového kouče Mika D'Antoniho těsně San Antoniu 82:84. O vítězství Spurs rozhodl trojkou devět vteřin před koncem Danny Green. Lakers ještě měli šanci na obrat, ale jejich poslední akci Pau Gasol z dálky neproměnil.

Basketbalisté Toronta na hřišti Indiany uhájili vítězství 74:72 i přesto, že v poslední čtvrtině dali pouhých pět bodů a proměnili jedinou z 15 střel z pole. Střelcem dne byl Anderson Varejao s 35 body (a 18 doskoky), jenže porážku Clevelandu v Brooklynu 101:114 neodvrátil. 

Výsledky NBA:

Brooklyn - Cleveland 114:101, Charlotte - Washington 92:76, Indiana - Toronto 72:74, LA Lakers - San Antonio 82:84, Orlando - New York 89:99, Sacramento - Portland 86:103. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články