Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Philadelphia otočila utkání s Bostonem a vyrovnala na 2:2

Philadelphia (USA) - Basketbalisté Philadelphie ve čtvrtém utkání druhého kola play-off NBA porazili Boston 92:83 a vyrovnali stav série na 2:2. Los Angeles Lakers poprvé zdolali Oklahomu 99:96 a snížili na 1:2.

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder
zdroj: ČTK/AP

Začátek utkání Philadelphii vůbec nevyšel a Boston záhy vedl 16:2. Sixers v první půli stříleli s hrozivou úspěšností 23 procent a prohrávali až o 18 bodů. Po změně stran ale přišlo zlepšení domácích hráčů a v poslední části už se oba celky přetahovaly o vedení. Minutu a 38 sekund před koncem bostonský Rajon Rondo vyrovnal na 83:83, ale zbytek zápasu zakončila Philadelphia šňůrou 9:0. Klíčovým mužem byl André Iguodala, který za poslední tři minuty utkání nastřílel osm ze svých 16 bodů.

"Myslím, že jsme většinu času bránili dost dobře. Akorát v posledních pěti minutách jsme se v tom zhoršili," řekl bostonský Kevin Garnett, jenž se musel spokojit s devíty body.

Los Angeles Lakers se otřepali z předchozí těsné prohry a uštědřili Oklahomě první porážku v letošním play-off. První čtvrtinu vyhráli o osm bodů, ale Thunder rychle náskok smazali a sami vedli až o sedm bodů. Ještě tři minuty před koncem vedla Oklahoma 92:87, ale závěr tentokrát zvládl lépe kalifornský tým. Lakers se dostali do vedení díky úspěšným trestným hodům Kobeho Bryanta a Metty World Peace. Za Oklahomu mohl v posledních vteřinách vyrovnat Kevin Durant, jeho trojka však košem nepropadla.

Nejlepším střelcem utkání byl Bryant s 36 body. Miláček hollywoodského publika přitom trefil jen devět z 25 střel z pole, ale neminul ani jeden z 18 trestných hodů. Hned dalších pět hráčů Lakers nastřílelo mezi deseti až patnácti body. Oklahomu vedl s 31 body Kevin Durant, po 21 bodech přidali Russell Westbrook a James Harden. Lakers k výhře pomohly úspěšné trestné hody, kterých házeli nevídané množství - 42. A minuli jen jednou. I Oklahomě se šestky dařily, když její hráči proměnili 26 z 28 pokusů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články