Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nymburk se poprvé představí doma s Groningenem

Pardubice - Basketbalisty Nymburka dnes čeká v Pardubicích utkání 2. kola skupiny C Evropského poháru ULEB proti Groningenu. Pro Nymburk to bude první oficiální měření sil s celkem hrajícím nizozemskou ligu. Trenér Ronen Ginzburg věří, že jeho svěřenci dokážou navázat na úvodní výhru 64:55 na palubovce Soluni a přidat doma další vítězství. "Hrajeme poprvé v této soutěži doma, proto věřím, že nás přijdou povzbudit fanoušci a pomohou nám k další důležité výhře," řekl Ginzburg. Utkání se hraje od 18:00 a přímý přenos vysílá ČT4 i web sportživě.cz.

Nymburk (v červeném)
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

"Výhra v Soluni nám dodá trochu sebejistoty. Ovšem vítězství v prvním zápase není pojistkou k výhře i v dalším zápase. Každé utkání je nový příběh a my se nemůžeme otáčet do minulosti, musíme žít přítomností a plně se na ni koncentrovat," dodal.

Ví ale, že jeho tým nečeká jednoduchý úkol. "Groningen je dobrý tým, který hrál dvakrát po sobě finále holandské ligy. Na soupisce má větší množství Američanů a celkově se dá říct, že všichni hráči jsou velice atletičtí," řekl o soupeři, jehož ofenzivními oporami jsou Američané Alex Wesby a David Bell. Pod košem dominuje Sergio De Randamie ze Surinamu.

"Pokud ale chceme reálně pomýšlet na postup, musíme zvládat domácí zápasy. Pokud do utkání vletíme jako proti Soluni, měli bychom i našeho dalšího soupeře přejet," věří pivot Radek Nečas. "Jsme favority skupiny, a to bychom měli potvrzovat v každém zápase," dodal.

Pro Nymburk může být výhodou, že měl čtyři dny na to, aby se na utkání připravil. To je při nabitém programu tří rozehraných soutěží až nezvyklé. "Abych řekl pravdu, už jsem ani nevěděl, co s tak dlouhým časem dělat. To se nám letos opravdu ještě nestalo. Využili jsme to hlavně pro regeneraci a myslím, že hráčům to přišlo vhod," dodal Ginzburg.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk v pohárech
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články