Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Basketbalistky USK zvítězily ve Valencii 67:59

Valencie (Španělsko) - Basketbalistky ZVVZ USK Praha vybojovaly v Evropské lize cennou výhru ve Valencii, které uštědřily první porážku v soutěži. Na palubovce účastníka minulého Final Four zvítězily 67:59 a mají vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek. Příští středu české mistryně přivítají ruský Jekatěrinburg.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Pražanky ve Valencii vyhrály na čtvrtý pokus. Soupeři, v jehož dresu zaznamenala dva body a pět doskoků česká reprezentantka Jana Vaselá, také částečně oplatily předloňské vyřazení v osmifinále Euroligy. Valencie, čtvrtý tým minulého ročníku soutěže, prohrála vůbec první soutěžní zápas v sezoně, protože španělskou ligou zatím prochází suverénně. Nepomohla jí ani nová posila Lauren Jacksonová. Australská hvězda se za deset minut hry při premiéře v novém týmu střelecky vůbec neprosadila.

USK mohl naplnit optimismem už dobrý úvod. Španělská opora ve službách českých šampionek Montaňanová se ve své rodné zemi chtěla vytáhnout a jejích osm bodů na začátku zápasu týmu kouče Lubora Blažka hodně pomohlo. Vysokoškolačky vedly v úvodu až o 12 bodů a nerozhodilo je ani to, že Valencie krátce po přestávce ožila a hlavně díky Lyttleová a Wautersové na chvíli strhla vedení na svoji stranu.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Tomáše Budky

Pražský tým rychle zareagoval a těžil zejména ze zlepšené střelby kanonýrky Vítečkové a pivotky Miltonovné-Jonesové. Pro USK byl klíčový nástup do poslední čtvrtiny, v jejímž úvodu favorizovaná Valencie přes tři minuty nedokázala skórovat a hostující tým držel mírný náskok. Velkou vzpruhou pro něj byly i úspěšné trojkové pokusy Vítečkové a Fridy Eldebrinkové. Sedmibodovou ztrátu už Valencie stáhnout nedokázala a USK se stejně jako před týdnem v Kaunasu mohl radovat.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články